Yleistä

Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua.

Lukuvuosi 2017-2018

Syyslukukausi

4.9-22.12.2017

Kevätlukukausi

5.1.-31.5.2018

Hinta

Opintomaksuun sisältyy laadukas ja ammattitaitoinen opetus, maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi koulupäivisin sekä mahdollinen majoitus opistolla. Opintomaksu on sama valokuvauksen, sarjakuvataiteen ja animaation linjoilla.

Asuinmuoto Kuukausihinta Lukuvuosihinta (9kk)
Muualla asuva 396 € 3564 €
Majoitus 2 hh 524 € 4716 €
Majoitus 1 hh 576 € 5184 €

Lukuvuoden laskutus tapahtuu yhdeksässä erässä.

Asuminen

Meillä on tarjolla asuntoja asuntolassamme ja päärakennuksessamme. Asunnot ovat soluasuntoja. Soluissa on kahden ja yhden hengen huoneita. Huoneissa on vuode, työpöytä ja tuoli sekä kaappitilaa omille tavaroillesi. Asuntolassa on kolmen asunnon soluja, joilla on yhteiset wc- ja suihkutilat, ja kaksi solua muodostavat yhden kokonaisuuden jolloin kuusi asuntoa käyttävät samaa oleskelu- ja keittiötilaa. Päärakennuksessa seitsemän asuntoa muodostaa solun joilla on yhteiset suihku-, wc-, oleskelu- ja keittiötilat. Yhteiskeittiössä on sähköliesi ja jääkaappi sekä astioita käytettävissäsi. Oleskelutilassa on televisio. Sauna on kerran viikossa opiskelijoiden käytettävissä ja itsepalvelupesulassa voit pestä pyykkiä.

Hakupisteet

Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa. Kansanopistolinjan valitseva ei myöskään menetä ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua yhteishaun valintapisteitä (8). Opiston koulutus voi antaa siis 14 lisäpistettä yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeville.

Tuet

Opintoihin ja asumiseen voit saada tukea:

Opintotuki
Opiskelijat voivat hakea Kelan opintotukea opintojensa rahoittamiseksi. Tuki koostuu opintorahasta ja asumislisästä. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus hakea valtion lainantakausta. Kansanopistossa opiskelevan opintotuki määräytyy toiseen asteen oppilaitoksen mukaan. Lisätietoja: www.kela.fi

Aikuiskoulutustuki on tarkoitettu vähintään kahdeksan vuotta työelämässä olleille. Lisätietoja: www.koulutusrahasto.fi

Työttömyysetuutta opiskelun ajalta voi saada TE-toimistossa oleva työnhakija, jonka työnhaku on voimassa. Opiskelijan tulee olla vähintään 25-vuotias. Lisätietoja: www.mol.fi

Comments are closed