Tarvitsetko rennon sysäyksen kevääseesi? Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi kuvallisen rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen? Haluatko oivaltaa jotain uutta joko itsestäsi ja elämästäsi tai yleensä ihmisenä olemisesta?

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet. Riippumatta siitä, mikä näistä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan
ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä, lämpimästi tervetuloa kurssille!

Kurssin sisältö
 • Maalataan ja piirretään eri tekniikoilla omaan tahtiin. Ohjaaja avustaa ja opettaa tekniikoita tarvittavalla tavalla.
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun muiden kurssilaisten kanssa kokemuksia jakaen.
 • Rentoudutaan yhdessä maalaten ja piirtäen, omaan tahtiin ja omatahtisessa ohjauksessa.
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen itseilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin.
Kenelle

Kurssi soveltuu kaikille, joilla on motivaatiota ilmaista itseään ja elämäntunnelmiaan yksityiselämässä tai työssä kuvallisesti ja halua oppia tätä kautta lisäkeinoja rentoutumiseen ja voimaantumiseen. Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole välttämätöntä. Motivaatio kuvalliseen ilmaisuun ja sen käyttöön rentoutumisen välineenä riittää.

Ota mukaan

Halutessasi voit ennen kurssia ottaa valokuvia sinua rentouttavista asioista ja tuoda mukaan kuvien paperiset versiot. Voit myös halutessasi ottaa mukaan lehtileikkeitä tai kuvasovelluksia sisältävän tablettisi tai muuta sinua visuaalisesti rentouttavaa kuvamateriaalia. Omat vesi- tai akvarellivärit sekä puuvärejä, tavallisia liituja, akvarelliliituja ja taipuisia vesivesivärisiveltimiä voi ottaa mukaan.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry), taidefilosofi (FM), tohtorikoulutettava (taidekasvatus, Jyväskylän yliopisto) Johanna Wahlbeck

Hinta ja aika
 • 3.-4.3.2018, kello 10-17
 • Kurssin hinta on 250€/hlö
 • Hinta sisältää ammattitaitoisen opetuksen (2 kurssipäivää), kurssiruokailut sekä kurssilla käytettävää materiaalia.
Majoitus

Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoitukseen kurssipäivien välissä. Ilmoita majoituksesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittaudu viimeistään 15.2.2018
 • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
 • Kurssin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua.
 • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

Comments are closed