Ajankohtaista

 • ANIMAATIOLINJAN JA SARJAKUVATAITEEN LINJAN LOPPUTYÖNÄYTTELY SKOOPPI – AVAJAISET 18.5.2018 BIZARRE KLO 17-19

  Tervetuloa animaatiolinjan ja sarjakuvataiteen linjan lopputyönäyttelyyn Bizarreen (Helsingintie 2, Salo).

  Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 18.5.2018 klo 17.00-19.00. Näyttelytila avoinna ti-to klo 10-18, la klo 10-16.

  Näyttelyssä on esillä skooppien lisäksi myös kevään päättötyöt, animaatiolinjan lyhytelokuvat ja sarjakuvataiteen linjan yhteisalbumi Kipinä.

  ”Muurlan Opistolla järjestettiin huhtikuussa työpaja, jossa rakensimme ryhmätöinä erilaisia skooppeja. Osa oppilaista nojasi perinteisiin malleihin, toiset taas keksivät uusia mekanismeja. Sormispinnerit ja peltipurkit, pyöränvanteet ja levysoittimet pääsivät uuteen käyttöön. Projektissa oli monia vaiheita ja haasteita, vaikkapa miten saada liikeilluusio toimimaan tai kuinka ratkaista pyörimismekanismi. Tutkimme, miten tehdä animoinnista sulavaa ja itse laitteesta esteettisesti mielenkiintoinen esine. Pyörimisliikkeestä syntyy jonkilainen kantava teema, ehkä jopa metafora elämälle. On ämpärissä pyöriviä planeettoja ja karusellissa laukkaava hevonen, luuppaavat vuodenajat ja ympyrän kehälle vangittu Leonardon muurahainen.”

   

 • VALOKUVAUSLINJAN KEVÄTNÄYTTELY INSPIRATIONS – AVAJAISET 4.5.2018

  Tervetuloa valokuvauslinjan 1 & 2 vuosikurssien yhteiseen kevätnäyttelyyn Kulttuuritalo Villiin (Vähäsillankatu 9, 24100 Salo).

  Tänä vuonna näyttelyn teemana on inspiraatio! Jokainen opiskelija on valinnut oman inspiraationlähteensä jonkun valokuvaajan tuotannosta ja lähtenyt siitä työstämään omaa teostaan. Näyttelyn avajaisillan musiikista vastaa Salon oma Toyotan Takavalot- duo!

  Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 4.5.2018 klo 18-20.

  Villin tilat ovat auki 5.5.-12.5.2018 12.00-17.00.

 • LASTEN JA NUORTEN KESÄ 2018 – VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA

  Kesällä kesäleiriä hauskempaa tekemistä ei olekaan. Mukana leirikesässä on monta tuttua leiriä, kuten Parkour, koodileiri, tiedeleiri ja sirkus- ja akrobatialeiri, joiden lisäksi mukaan mahtuu myös uusia leirejä, kuten nukketeatteri ja kokkiklubi.

  Tervetuloa viettämään kesän hauskinta aikaa Muurlan Opiston kesäleireille!

  Katso tarkemmat leiritiedot ja ilmoittaudu mukaaan tästä

 • TILAA MUURLAN OPISTON UUTISKIRJE

  Haluatko saada tietoa Muurlan Opiston kursseista ja tapahtumista? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat Opiston kuulumiset sähköpostiisi!

  Tilaa uutiskirje

 • VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA: SHINDOWALK, BLOGIKUVAUSKURSSI, VIISAS TOIMIJA TYÖSSÄ -SEMINAARI
  • Tiesitkö, että sinäkin voit omalla askeleella parantaa maailmaa?  Osallistu ShindoWalkille 20.-22.4.2018. ShindoWalkissa yhdistyy kävely ja Shindo-harjoitusten tekeminen. Jokaisesta ShindoWalk-osallistujasta lahjoitetaan ammatti Naisten Pankille. Ilmoittaudu mukaan tästä.

   

  • Kirjoitatko blogia? Kaipaatko blogiisi parempia kuvia? Valokuvilla ja blogin visuaalisella ulkoasulla on koko ajan tärkeämpi osuus blogin menestymisessä. Blogikuvauskurssilla 21.-22.4.2018 opit kuinka saat tuotettua laadukasta ja visuaalisesti kaunista kuvaa blogiisi. Ilmoittaudu mukaan tästä.

   

  • Mikä tekee työstä mielekästä? Mitä on olla ihminen ja työntekijä? Miten selvitä epäonnistumisesta? Mitä on olla oman itsensä johtaja? Esimies, työnohjaajaksi aikova, jo työssä oleva työnohjaaja ja aiheesta kiinnostunut, tervetuloa vahvistamaan omaa työidentiteettiä ja omaa roolia työyhteisössä Viisas toimija työssä -seminaariiin 26.-27.4.2018  Ilmoittaudu mukaan tästä.

   

  Lisätietoa kursseista toimisto@muurlanopisto.fi ja p. 044 7581500

 • HAKU LUKUVUODELLE 2018-2019 ON KÄYNNISSÄ

  Tule aloittamaan opinnot luovien alojen kansanopistossa valokuvauksen, sarjakuvataiteen, videotuotannon tai animaation parissa! Muurlan Opisto antaa sinulle hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn sekä valmiudet jatkokoulutuksiin. Tutustu päivälinjoihimme ja lähetä hakemus jo tänään! Hakuaika 31.5.208 asti.

 • KEVÄT ON PARASTA AIKAA OPPIA KURSSEILLA UUTTA

  Kurssikalenterissa, mm.

  Tervetuloa kursseille oppimaan uutta ja vahvistamaan jo opittua!

  Kysyttää kursseista? Ota yhteyttä toimisto@muurlanopisto.fi

 • AVOIMET OVET TIISTAINA 20.3.2018

  Tervetuloa tutustumaan Muurlan Opiston koulutuksiin ti 20.3.2018

  Ovet ovat avoinna klo 9–15, joten voit vapaasti tulla oman aikataulusi mukaan. Isommat ryhmät, ilmoittakaa tulostanne etukäteen 16.3.2018 mennessä, niin varaamme teille ajan esittelykierrokselle. Opistolla lounasmahdollisuus klo 11-13.

  Lisätietoja ja isompien ryhmien ilmoittautuminen toimisto@muurlanopisto.fi tai puh. 044 7581500

  VALOKUVAUSANIMAATIOVIDEOTUOTANTO SARJAKUVATAIDE

 • HALUATKO SAADA LISÄTIETOA KOULUTUKSISTA TAI KESKUSTELLA OPISKELUSTA?

  – Muurlan Opisto on tiistaina 13.3. kello 17.00 Salon Steissillä (Mariankatu 12, 24240 Salo)
  – Tiistaina 20.3. Muurlan Opistolla on avoimet ovet kello 9-15

  Tule moikkamaan meitä ja juttelemaan opiskelusta.
  Haku koulutuksiin on nyt käynnissä!

  Animaatio SarjakuvataideValokuvausVideotuotanto

 • VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA: LUOVAN KUKKASIDONNAN ILTA 21.3.2018

  Kaipaatko jotain värikästä, rentoa ja samalla hauskaa tekemistä? Oletko kiinnostunut käsillä tekemisestä, kauniista sisustuksesta tai kukkasidonnasta vai kaipaatko rentouttavaa puuhaa vastapainona kiireiselle arjelle? Tervetuloa keväiseen luovan kukkasidonnan iltaan, jossa pääset loihtimaan sesongin kauneimmista kukista näyttävän asetelman tai kranssin.

  Ilmoittaudu mukaan nyt!

 • KIRJOITATKO BLOGIA? UUTTA ILMETTÄ JA SISÄLTÖÄ BLOGIKUVAUS- JA SISÄLLÖNTUOTANNON KURSSILTA!

  Haluatko oppia ottamaan parempia blogikuvia? Kaipaavatko tekstisi uutta särmää tai haluatko tehostaa tyyliäsi ja kehittyä vaikuttavammaksi kirjoittajaksi?

  Ilmoittaudu mukaan nyt!

 • MILLAISIA KURSSEJA TOIVOISIT MUURLAN OPISTOLLA JÄRJESTETTÄVÄN?

  Kerro mielipiteesi ja vaikuta syksyn 2018 kurssitarjontaan!

  Lähetä kurssitoiveesi spostilla toimisto@muurlanopisto.fi. Vastanneiden kesken arvomme upean huopaläppärilaukun!

  Vastausaika 12.3.2018 saakka.

 • ”JOSSAIN JOKU TEKEE DIAESITYSTÄ SIITÄ, MITEN KAUAN TYÖAIKAA MENEE DIAESITYSTEN TEKEMISEEN”

  Ja mitä muuta kuuluu työelämään? Esimies, työnohjaajaksi aikova ja työnohjaaja, tule vahvistamaan ryhmänohjaajataitojasi, saamaan eväitä käytännön työhösi ja oivalluksia viisaampaan yhdessä toimimiseen Älykäs työmaailma -seminaariin 1.-2.3.2018.

  Kahden päivän seminaari täynnä asiantuntijuutta, uusia näkökulmia ja menetelmiä – draamaa unohtamatta!

   

 • MUURLAN OPISTON BLOGIN ENSIMMÄINEN POSTAUS

  Muurlan Opiston blogi on avattu ja ensimmäinen blogipostaus julkaistu! Tervetuloa seuraamaan!

  Onko sinun elämässä ajankohtaista tällä hetkellä miettiä seuraavaa siirtoasi? Lue lisää siirtymisistä tästä.

  Millaisista aiheista sinä haluaisit lukea blogissa? Lähetä postaustoive toimisto@muurlanopisto.fi

   

 • TULOSSA: MUURLAN OPISTON BLOGI

  Muurlan Opiston blogi aukeaa viikolla 7! Blogia seuraamalla pääset lukemaan mielenkiintoisia uratarinoita, opiskelijoiden kuulumisia, oppimiskokemuksia, ajankohtaista asiaa kouluttautumisesta ja Muurlan Opiston elämää. Opisto bloggaa noin kerran kuukaudessa. Blogiin pääset etusivun blogi-kuvakkeesta.

   

 • MITEN SÄILYTTÄÄ INHIMILLINEN OTE MUUTTUVASSA TYÖELÄMÄSSÄ?

  Työhjaajakoulutukseen hakeutuva, työnohjaaja, esimies ja asiantuntija, tule mukaan inspiroivaan seminaaripäivään perjantaina 16.2., jossa käsitellään työelämän muutoksia ja työhyvinvoinnin säilyttämistä etenkin työnohjauksen näkökulmasta. Seminaarissa kuulet mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja, jonka lisäksi aihetta käsitellään toiminnallisin menetelmin. Ole sinäkin mukana rakentamassa hyvää työelämää jatkossakin.

  Inhimillistä työelämää huomennakin -seminaari 16.2.2018 Muurlan Opistolla

   

  Kouluttajana päivässä toimii Pekka Innanen, esimiesten ja johdon työnohjaaja, työnohjaajakouluttaja, NLP Trainer, NLP Modeler, NLP Personal Coach NTM, ammatillinen opettajatutkinto

  Asiantuntijapuheenvuorot

  Seminaaripäivä on avoin kaikille kiinnostuneille! Seminaaripäivä on osa työnohjaajakoulutusta. Hinta 180€ sis. ruokailun.

  Ilmoittaudu mukaan tästä.

  Kohdataan toisemme inhimillisesti myös jatkossa.

  Lisätietoja toimisto@muurlanopisto.fi ja p. 044 7581500

 • VALOKUVANÄYTTELY ILOLANSALOSSA

  Muurlan Opiston valokuvauslinjan ensimmäisen vuoden opiskelijat avaavat valokuvanäyttelyn 1.2.2018 klo 15.00 Palvelukeskus Ilolansalossa. Näyttelyssä on esillä opiskelijoiden ottamia henkilökuvia asukkaista ja heidän elämästään Ilolansalon palvelukodeissa. Näyttely on esillä helmikuun ajan Ilolansalon aulassa (Ilolankatu 6, Salo) joka päivä klo 8-18. Olet lämpimästi tervetullut!

  Yhteistyössä SALVA ry/ Palvelukeskus Ilolansalo & palvelukodin asukkaat.

 • VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA: SHINDO-OHJAAJAKOULUTUS, HALIPYSÄKKI
  • Kiinnostaako hyvinvointi? Haluatko opettaa Shindon menetelmiä myös muille? Kouluttaudu Shindo-ohjaajaksi! Shindoa voidaan soveltaa erilaisille ryhmille; esimerkiksi työyhteisöille, lasten ja nuorten oppimisen tukemiseen, eri ammattien täydennyskoulutukseen, rentouttavaan TYHY-toimintaan ja terveyden tueksi. Shindo-ohjaaja voi toimia monella tavalla hyvinvoinnin edistämiseksi. Ohjaaja voi ohjata erilaisia ryhmiä, antaa yksityistunteja ja pitää peruskursseja. Ilmoittautuminen koulutukseen viim. 24.1. tästä

   

  • Kaipaatko yhteistä aikaa lapsen tai lapsenlapsen kanssa? Halipysäkillä 10.2.2018 haetaan leikkimielellä levollisuutta ja lämmintä läheisyyttä sekä opetellaan yhdessä rauhoittumaan ja kuuntelemaan omaa kehoa. Opi menetelmiä, joita voi käyttää kotonakin. Mm. levottomuus, unihäiriöt ja kiukuttelu talttuvat rauhoittavalla kosketuksella. Tervetuloa viettämään laatuaikaa parhaassa seurassa! Ilmoittaudu viim. 25.1. tästä.

   

  Lisätietoa kursseista toimisto@muurlanopisto.fi ja p. 044 7581500

 • VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA: LUOVAN KUVANKÄSITTELYN PERUSKURSSI, FILMIKUVAUS- JA PIMIÖKURSSI
  • Kiinnostaako kuvankäsittely rennolla otteella? Onko Photoshop nimenä tuttu, mutta käyttö vaatii vielä opettelua tai taitosi ovat ruosteessa? Tervetuloa luovan kuvankäsittelyn peruskurssille 3.-4.2.2018. Hinta 130 €/hlö. Ilmoittaudu viim. 18.1. tästä!

   

  • Kiehtooko filmikuvaus? Haluatko oppia, kuinka perinteinen paperivalokuva syntyy tai onko kiinnostusta herätellä vanha harrastus uudestaan henkiin? Onko sinulla vanha filmikamera, jonka haluaisit ottaa uudestaan käyttöön? Tervetuloa Filmikuvaus- ja pimiökurssille, alkaen 3.-4.2.2018. Hinta 140-155€/kurssiviikonloppu. Ilmoittadu viim. 18.1. tästä!

   

  Lisätietoa kursseista toimisto@muurlanopisto.fi ja p. 044 7581500

   

   

 • LINJAHAKU KÄYNNISSÄ – HAE NYT!

  Haemme juuri nyt uusia luovuuden tekijöitä! Tarjoamme hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn sekä valmiudet jatkokoulutuksiin. Meillä voit opiskella videotuotantoa, valokuvausta, sarjakuvataidetta tai animaatiota. Ensimmäinen hakujakso linjoille on käynnissä 31.5.2018 asti. Hae mukaan!

Comments are closed