Muurlan Opiston kevätlukukausi aloitetaan etäopetuksella

Muurlan Opiston lukukausi aloitetaan etäopetuksella. Varsinais-Suomi on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Tiistaina 5.1. kokoontunut koronakoordinaatioryhmä jatkoi lähes kaikkia aiempia suosituksiaan 24.1.2021 saakka.

Lyhytkurssi ja monimuotokoulutuksissa olevat opiskelijat saavat uudelleenjärjestelyistä lisätietoa sähköposteihin lähipäivinä.

Opiston henkilökunta työskentelee mahdollisuuksien mukaan etänä. Mikäli sinulla tulee kysyttävää, niin tavoitat meidät arkisin puhelimitse tai s-postitse. Yhteystiedot … Jatka lukemista

Oppivelvollisuus laajenee – uusi tehtävä ja mahdollisuus myös kansanopistoille!

Oppivelvollisuus laajenee perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Laki tulee voimaan vuoden 2021 alussa. Nykyisille 9-luokkalaisille tulee hakeutumisvelvollisuus: Oppivelvollisen on hakeuduttava ennen perusopetuksen viimeisen vuosiluokan päättymistä toisen asteen koulutukseen, nivelvaiheen koulutukseen tai muuhun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvaan koulutukseen. 

Kansanopistojen järjestämä uusi oppivelvollisille suunnattu koulutuslinja on hyväksytty virallisesti kolmanneksi mahdollisuudeksi oppivelvollisuuden suorittamiseen. Se tarkoittaa sitä, … Jatka lukemista

Ilmainen koulutus salolaisille luovan alan osaajille tulossa keväällä 2021!

Hei salolainen luovan alan osaaja!

Oletko tällä hetkellä työttömänä tai osa-aikatöissä ja haluat saada uusia työkaluja oman osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen? Haluatko oppia palvelumuotoilua, ja tuotteistaa oman osaamisesi asiakaslähtöiseksi palveluksi?

Tule mukaan Uusi startti -hankkeen koulutukseen!

Uusi startti on luovien alojen osaajien työllistymistä tukeva koulutus, jonka toteuttajana toimii Muurlan opisto … Jatka lukemista

Opi käyttämään Canvaa -lähiopetuskurssi | TÄYNNÄ!

la 13.2.2021 klo 10-17 Muurlan opistolla (Muurlantie 365)

Haluaisitko osata tehdä itse näyttäviä somegrafiikoita, tyylikkäitä esitteitä tai upeaa kuvitusta kotisivuillesi ja blogillesi? Tule mukaan lähiopetuskurssille, jossa opit käyttämään Canvaa –  aloittelijaystävällistä graafisen suunnittelun työkalua!

Kurssilla saat perehdytyksen Canva-palvelun ilmaiseen versioon, jonka avulla voit tehdä mm.

Muurlan opisto siirtyy etäopetukseen

Varsinais-Suomi on koronaviruksen leviämisvaiheen kynnyksellä ja huonontuneen epidemiatilanteen takia rajoituksia kiristetään.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin asettama koronakoordinaatioryhmä määräsi 1.12. uusia alueellisia suosituksia. Suositukset tulevat voimaan torstaina 3.12.2020 ja kestävät 10.1.2021 saakka.

Muurlan Opiston opiskelijat aloittavat etäopiskelun viimeistään 7.12.2020 alkaen. Lyhytkurssi ja monimuotokoulutuksissa olevat opiskelijat saavat uudelleenjärjestelyistä lisätietoa sähköposteihin lähipäivinä.

Opiston henkilökunta työskentelee mahdollisuuksien … Jatka lukemista

Yhdistys hyödyntää somea -verkkokurssi

Kurssilla monipuolistetaan ja vahvistetaan yhdistyksen hallituksen jäsenten sometaitoja suhteessa yhdistyksen toimintaan. Kurssin jälkeen yhdistyksillä on valmiuksia hyödyntää sosiaalista mediaa osana yhdistyksen sisäistä ja ulkoista viestintää.

Kurssi on maksuton ja sen järjestää Muurlan opisto OPH:n hankeapurahan kautta.Verkkokurssi toteutetaan Muurlan opiston Google Classroom -alustalla.

Kurssipäivät: 13.1., 20.1., 27.1., 3.2., 10.2. ja 17.2.2021, … Jatka lukemista

Muurlan opisto on mukana reilun taiteen manifesti -kampanjassa

Muurlan opisto on mukana Reilun taiteen manifestissa, joka on kampanja taiteilijoiden reilujen palkkioiden puolesta.

Reilun taiteen manifesti kertoo taidealan todellisuudesta. Taiteilijan työ koostuu tyypillisesti monesta palasesta: keikat, toimeksiannot ja muut tilaukset muodostavat tärkeän osan taiteilijan repaleisesta toimeentulosta. Usein näistä töistä tarjotaan taiteilijalle palkkioksi kuitenkin vain näkyvyyttä.

Reilun taiteen manifesti muistuttaa, … Jatka lukemista

Suosittelemme Muurlan opistolla kasvomaskin käyttöä

Muurlan opisto suosittelee kasvomaskin käyttöä opiston tiloissa. Huolehditaan yhdessä toistemme terveydestä ja muistetaan edelleen myös käsihygienia ja turvavälit. Tuntiessasi olosi kipeäksi, jääthän kotiin lepäämään. Pysytään terveinä!

Syyslomalla ulkoilemaan & lounaalle Muurlaan – Lähellä on hauskaa!

Jaanan Herkkupöytä on avoinna syyslomaviikolla vaikka opiston opiskelijat ovatkin viettämässä syyslomaa. Tervetuloa siis opistolle nauttimaan syksyisestä miljööstä ja hyvästä lounaasta. Lounas klo 11-13. Tervetuloa!

Maanantai 12.10.2020 Lounas 1 (9,20 €)Spaghetti & Bolognese (L, saa G)(nauta, Suomi)Kalakeitto (L, G)Kasvisvaihtoehto (9,20 €): Kasvisbolognese (L, G)Jälkiruoka: Vadelma-vaniljamousse (L, G)

Tiistai 13.10.2020Jatka lukemista