Yleiset Covid-19 ohjeet Muurlan opiston lähiopetukseen osallistuville

Muurlan Opistolla noudatetaan THL:n sekä Opetushallituksen vapaalle sivistystyölle antamia ohjeita ja suosituksia koronatartuntojen leviämisenestämiseksi. Samoin nojataan paikalliseen sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin antamiin määräyksiin.

Turvallisuutenne on meille ensiarvoisen tärkeää. Opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuden vuoksi Muurlan opisto muistuttaa jokaista noudattamaan erityistä huolellisuutta korkean hygieniatason ylläpitämiseksi.

Sairaana ei saa osallistua opetukseen, eikä tulla opistolle. Tämä koskee myös karanteenissa olevaa henkilöä.

Maskien käyttö
Koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa Muurlan opisto
suosittelee kasvomaskien käyttöä opiston tiloissa 12 vuotta täyttäneilleopiskelijoille, henkilökunnalle ja asiakkaille. Huom. Maskin käyttäjän on vietävä maskinsa pois poistuessaan yhteisistä tiloista. Älä jätä maskeja yhteisiin tiloihin tai yhteisten tilojen roskiksiin. Koulutustiloissamme on maskeja käytettävissä, mikäli unohdit omasi kotiin.

Ulkomaanmatka THL:n suosituksen mukaan sinun voi olla myös tarpeen välttää vapaaehtoisesti kontakteja, kunnes saat negatiivisen tuloksen maahantulopisteellä tai myöhemmin otetusta koronavirustestistä. Muurlan opiston lähiopetukseen voit osallistua kun saat negatiivisen tuloksen tai sinulla on molemmat koronarokotukset ja niiden ottamisesta on kulunut 14 vuorokautta, olet oireeton tai sairastanut koronaviruksen. Vaatimukset testeistä, rokotuksista ja karanteeneista voivat muuttua, joten tarkistathan voimassaolevat ohjeistukset ennen lähiopetukseen osallistumista. Muurlan Opisto ei ole velvollinen järjestämään korvaavaa opetusta eikä hyvitä opintomaksuja tältä ajalta.

Käsipesu Käsien pesu saippualla juoksevan veden alla on tehokkain tapa ylläpitää käsihygieniaa ja välttää tartuntoja eli pese kätesi usein. Pese ne ainakin ulkoa sisälle tultaessa, ennen ruokailua, aivastamisen tai yskimisen jälkeen sekä tietysti aina, jos kätesi ovat likaiset.

Käsidesi Käytä käsidesiä. Varsinkin, jos käsienpesumahdollisuutta ei juuri sillä hetkellä ole.

Aivastaminen/yskiminen Kertakäyttönenäliinaan tai hihaan. Pese kädet
tämän jälkeen.

Tehostettu siivoaminen Opistolla siivotaan tehostetusti, eritoten usein käytettyjä kosketuspintoja.

Lähikontaktit Vältä varsinkin ulkopuolisiin ja toisiin opetusryhmiin. Emme kättele.

Entä jos sairastuu?

 • Jos sairastut päivän aikana, siirry välittömästi pois yhteisistä tiloista ja toisten läheisyydestä.
 • Ole yhteydessä puhelimitse opiston henkilökuntaan. Meidän on tärkeä
  tietää tilanteesta.
 • Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voit osallistua lähiopetukseen ja muuhun toimintaan oppilaitoksen tiloissa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.
 • Ennen tuloksen valmistumista on vältettävä kaikkea kontaktia. Jos oireet alkavat uudestaan tai voimistuvat, hakeudu uudelleen testiin.

  Jos koulutukseen osallistuvalla todetaan koulutuksen aikana
  koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänet ohjataan tarvittaessa erilliseen tilaan odottamaan, että poistuminen on mahdollista.

  Mikäli koronavirustartunta todetaan, altistuneet jäljitetään ja asetetaan karanteeniin. Koulutuksen järjestäjä, Muurlan opisto on yhteydessä
  paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden
  saamiseksi.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä lasten ja nuorten leiritoiminnassa Muurlan opistolla

Toimimme lasten ja nuorten leiritoiminnassa Opetus ja -kulttuuriministerin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen pohjalta (28.5.21). Huomioimme myös kunnan ja aluehallintoviraston antamia määräyksiä leiritoimintaa järjestettäessä.

Muurlan opiston kesäleireillä noudatetaan yleisiä säännöksiä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta huolehditaan leirien päivien välissä. Leirille voi osallistua vain täysin oireettomana. Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään ja huolehditaan turvaväleistä. Käsihuuhteita on opistolla vapaasti käytettävissä. Kädet pestään aina sisälle saapuessa ja ruokailuun mentäessä. Jokainen huolehtii omasta hygieniasta, mutta myös leirin ohjaajat on ohjeistettu koronaturvalliseen toimintaa ja ohjaavat lapsia leiripäivien aikana.

Leireillä toimitaan pienryhmissä ja sään salliessa aina ulkona. Sisätiloissa suosittelemme maskin käyttöä 10 vuotiaasta ylöspäin. Ruokailu järjestetään erillisessä tilassa siten, ettei synny kosketusta muiden opistolla vierailevien ruokailijoiden tai ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.

Suosittelemme, että ulkomaanmatkalla olleet lapset eivät osallistu leirille ennen kuin perheen aikuiset ovat saaneet negatiivisen tuloksen 3-5 vuorokauden kuluttua maahan saapumisesta tehdystä koronatestistä.

Jos leiriläisellä todetaan leirin aikana koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänet ohjata erilliseen tilaan odottamaan, että poistuminen leiriltä on mahdollista vanhemman kanssa. Mikäli koronavirustartunta todetaan, altistuneet jäljitetään ja asetetaan karanteeniin. Leirin järjestäjä, Muurlan opisto on yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.

Yhteystietoja
Salon kaupungin terveyspalveluiden neuvonta- ja infopuhelin
02 772 3023
Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta
0295 535 535
Epäiletkö koronavirusta? www.omaolo.fi

Päivitetty 31.8.2021

Comments are closed