Muurlan opiston logo

Luontoyhteys-ohjaajien täydennyskoulutus

19.-20.5.2023

Kurssin tavoitteena on syventää aiemmin opittua ja saada uutta inspiraatiota ohjaajan työhön ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Sisältö

Kahden päivän kurssi on tarkoitettu luontoyhteysohjaajille, mutta sopii myös metsäterapia-, metsäkylpy- sekä metsäjoogaohjaajille. Tavoitteena on syventää aiemmin opittua ja saada uutta inspiraatiota ohjaajan työhön ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tule luomaan yhdessä uusia menetelmiä ja parempaa tulevaisuutta! Verkostoituminen voi myös olla hyvin antoisaa ja innostavaa.

Maaperämme, vetemme ja ilmamme on kärsinyt ihmisten rajuista toimista, siksi myös henkinen elvytys on tarpeen käytännön suojelutoimien lisäksi. Meitä, jotka tiedostamme oman merkityksemme ja voimamme luoda, tarvitaan nyt luonnon auttamisessa ja palauttamisessa tasapainoon. Pari- ja ryhmätyöskentelyn keinoin ideoimme uusia menetelmiä ja annamme luonnon opastaa meitä.

Olemme moniulotteisia olentoja, joilla on hienovaraisesti värähtelevä yhteys kaikkeen ympärillä olevaan. Tämä nykyisen kvanttifysiikan todistama tieto on ollut itsestäänselvyys intialaisessa filosofiassa ja alkuperäiskansojen maailmankuvassa sekä ilmeisesti muinoin joka puolella maailmaa. Me voimme tietoisella ajatusvoimallamme, laulullamme, rukouksillamme elvyttää luontoa. Seremonioilla on tunnetusti merkittävä vaikutus muutosten luomisessa. Intention voimaa lisätään sanoilla, musiikilla, tanssilla, savuilla – yhteisillä voimallisilla tavoilla.

Miten voimme kehittää vaikkapa erilaisia kulttuuritapahtumia, piirejä, harrastusryhmiä, joissa kohteena on maan, veden, ilman ja kasvien sekä hyönteisten ja muiden eläinten auttaminen, myös henkisin keinoin.

Keskitytään luomaan uusi elpynyt maa, vesi, ilma, kasvit ja eläimet, uudistunut koko luontoa rakastava ihmiskunta!

Kaksipäiväisen koulutuksen sisältö:

 • oman toiminnan kehittämisen työpaja
 • tulevaisuuden luomisen työpaja
 • seremonioiden ja rituaalien merkitys auttamistyössä
 • harjoituksia ulkona ja sisällä

koulutuksen kesto

Pe 19.5.2023 klo 12–18
La 20.5.2023 klo 10–16

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu luontoyhteysohjaajille, mutta sopii myös metsäterapia-, metsäkylpy- sekä metsäjoogaohjaajille. Tavoitteena on syventää aiemmin opittua ja saada uutta inspiraatiota ohjaajan työhön ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

ilmoittautuminen

 • Ilmoittautuminen koulutukseen käynnissä 4.5.2023 asti.
 • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
 • Kurssin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua.
 • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.

hinta

 • 295 e/ hlö.
 • Hinta kattaa ammattitaitoisen opetuksen sekä kurssiruokailun.
 • Opistolla voi lähijaksojen aikaan yöpyä edulliseen hintaan. Lue lisää

kouluttajat

 • Tuula Kristiina Lauri
 • Riitta Wahlström
Luontoyhteysohjaajakouluttaja Tuula Lauri
Tuula Kristiina Lauri
Luontoyhteysohjaajakouluttaja Riitta Wahlström
Riitta Wahlström

kouluttajat

Tuula Kristiina Lauri,
HuK, hyvinvointiterapeutti,
rosen -kehoterapeutti, luontoyhteyskouluttaja.

Riitta Wahlström,
kasvatustieteiden lisensiaatti, FM, psykologi ja tietokirjailija.