Opiskelu linjoilla

Hae meille opiskelemaan

Seuraava lukuvuosi alkaa 1.9.2020.

Haku syksyllä 2020 alkaviin koulutuksiimme on nyt käynnissä ja voit lähettää hakemuksi meille 14.8.2020 asti. Hakulomake kannattaa täyttää ajoissa, että varmistat oman opiskelupaikkasi suosituilla linjoilla.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty. Lisätietoja saat Muurlan Opiston toimistolta 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi.

Yleistä opiskelusta

Lukuvuosi 2020-2021

Syyslukukausi

1.9.2020-21.12.2020

Kevätlukukausi

4.1.-28.5.20201

Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua.

Opintomaksu

Opintomaksu on lukuvuosihinta, joka käytännössä on jaettu kuukausittaisiin tasaeriin, neljä erää syyslukukaudella ja viisi kevätlukukaudella.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja ohjaus, ja koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opintomaksu on sama kaikilla linjoilla. Opistolla  on myös mahdollista asua edullisesti soluasuntolassa.

Asuinmuoto Kuukausierä Lukuvuosihinta (9kk)
Muualla asuva 436 € 3924 €
Majoitus 2 hh 564 € 5076 €
Majoitus 1 hh 616 € 5544 €

Opintotuen määrän voit arvioida Kelan laskurilla alle minuutissa.

Opintoihin on myös mahdollista hakea kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta. Opintoseteli haku on päättynyt.

Asuminen

Meillä on tarjolla asuntoja asuntolassamme ja päärakennuksessamme. Asunnot ovat soluasuntoja. Soluissa on kahden ja yhden hengen huoneita. Huoneissa on vuode, työpöytä ja tuoli sekä kaappitilaa omille tavaroillesi. Asuntolassa on kolmen asunnon soluja, joilla on yhteiset wc- ja suihkutilat, ja kaksi solua muodostavat yhden kokonaisuuden jolloin kuusi asuntoa käyttävät samaa oleskelu- ja keittiötilaa. Päärakennuksessa seitsemän asuntoa muodostaa solun joilla on yhteiset suihku-, wc-, oleskelu- ja keittiötilat. Yhteiskeittiössä on sähköliesi ja jääkaappi sekä astioita käytettävissäsi. Oleskelutilassa on televisio. Sauna on kerran viikossa opiskelijoiden käytettävissä ja itsepalvelupesulassa voit pestä pyykkiä.

ASUKKAAN OPAS

Asukkaan oppaaseen olemme koonneet yleistä tietoa opistolla asumisesta.

Asukkaan opas

Hakupisteet

Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa. Kansanopistolinjan valitseva ei myöskään menetä ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua yhteishaun valintapisteitä (8). Opiston koulutus voi antaa siis 14 lisäpistettä yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeville.

Opintojen rahoittaminen

OPINTOTUKI

Opintoihin voi saada opintotukea. Opintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Opintotuen määrää voit arvioida Kelan laskurilla.

Huom! 1.8.2017 alkaen opintolainan lainatakauksen määrä nousi merkittävästi, ja jatkossa määrä on 650€/kk.

Opintorahan määrään vaikuttavat 1.8.2017 alkaen: oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään.

Vaikka yleisesti opiskelijat siirtyvät elokuussa yleisen asumistuen piiriin, kuuluvat yhä kansanopistojen asuntolassa asuvat opintotuen asumislisän piiriin. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisätietoja opintotuesta löydät Kelan sivuilta.

AIKUISKOULUTUSTUKI

Jos olet ollut työelämässä yhteensä vähintään 8 vuotta ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden, voit olla oikeutettu aikuiskoulutustukeen.

Lisätietoja: www.koulutusrahasto.fi

TYÖTTÖMYYSETUUDELLA OPISKELU

Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta vuoden 2010 alusta lukien.

Voit saada työttömyysetuutta opiskelun ajalta, jos

  • olet TE-toimistossa oleva työnhakija, jonka työnhaku on voimassa
  • olet vähintään 25-vuotias
  • TE-toimisto on todennut koulutustarpeen ja arvioinut opiskelun parantavan opiskelijan ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla
  • opiskelun tukemisesta työttömyysetuudella on sovittu työhakusuunnitelmassasi tai työllistymisohjelmassasi ennen opintojen aloittamista
  • opiskelu on päätoimista (5 op tai 3 op/opiskelukuukausi tai 25 t/viikko).

Työttömyysetuutta opiskelun tukemiseen voi saada enintään 24 kuukautta opintokokonaisuutta kohden. Työttömyysturvan ansio- ja peruspäivärahan enimmäisaika kuluu myös opiskelun aikana. Opinnoista on esitettävä koulutus- tai opintosuunnitelma.

Lisätietoja: Työ- ja elinkeinotoimistot.

OPINTOSETELIAVUSTUS

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Opintosetelihaku on nyt päättynyt. Ilmoitamme uuden hakuajan avautumisesta.

OPISKELIJAN OPAS

Opiskelijan oppaaseen olemme koonneet yleistä tietoa helpottamaan linjaopiskelijoidemme opintojen käynnistymistä ja arjen sujumista.

Opiskelijan opas

Heräsikö mieleen kysymyksiä? Autamme mielellämme sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Toimisto@muurlanopisto.fi, P. 044 758 1500.

Comments are closed