Muurlan Opisto on yksi maamme 87 kansanopistosta, joiden toiminta on opetusviranomaisten valvomaa ja osin valtionavulla rahoittamaa. Kaikille avoimessa opetus- ja kasvatustyön perustehtävässä profiloidumme luovien alojen, taidealan, valokuvauksen sekä työhyvinvoinnin ja työkykyä edistävien koulutusten kansanopistoksi.

Tavoitteemme on olla vahvasti kansanopistokentässä toimiva verkostoitunut aikuiskoulutusorganisaatio, jonka koulutuspalvelut herättävät luottamusta ja kiinnostusta kaikissa ikäryhmissä niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

Muurlan Opisto sijaitsee Salossa, juuri sopivasti Turun ja Helsingin välissä. Meillä koet kansanpistokampuksen elämänmenon idyllisessä ympäristössä, Ylisjärven rannalla.

Vapautta ja yhteisöllisyyttä

Kansanopistotoiminnan perusarvoina ovat vapaus ja yhteisöllisyys: vapaus rakentaa omanlaisensa koulutustarjonta, yhteisöllisyys taas ilmenee mahdollisuutena asua opiskelujen aikana opistolla. Tämän päivän kansanopistossa voi toki opiskella asumatta opistolla ja Muurlassakin on tarjolla pieniä vuokra-asuntoja vain muutaman sadan metrin päässä opistolta. Monet muistavat opiskeluajan Muurlassa yhtenä elämänsä parhaista ajanjaksoista ja lukuisat opistolla solmitut ystävyyssuhteet kantavat läpi vuosien.

Arkea ja opiskelua

Arkipäivän opiskelussa opetusmenetelmät tukevat yhteisöllisyyttä arvostaen jokaisen opiskelijan persoonallisuutta ja ainutlaatuisuutta. Näin ryhmästä muodostuu oppimiselle otollinen ja turvallinen ympäristö, jossa jokaisesta välitetään ja jossa jokaisella on oma paikkansa.

Muurlan henki

Puhuttaessa Muurlan Opistosta siihen liitetään usein ilmaisu ”Muurlan henki”. Se on opiskelijoidemme meille toiminnastamme kertomaa palautetta. Vaikeasti konkretisoitava ”Muurlan henki” muodostuu monesta eri osasesta kuten:

  • opistomme sijainnista kauniin luonnon ympäröimänä Ylisjärven rannalla
  • opistoalueen idyllisistä ja kulttuurihistoriallisestikin arvokkaista rakennuksista
  • suhteellisen pienen opistoyhteisömme luomasta luovasta, kannustavasta, suvaitsevasta ja erilaisuutta kunnioittavasta ilmapiiristä.

Yhdessä nämä ainekset tuovat uuden oppimiselle oman ilonsa ja arvonsa, joka ruokkii yhdessä oppimista ja kehittymistä.

Tervetuloa Muurlan Opistolle!

 

Comments are closed