Opiskelu Muurlan Opistolla on päätoimista ja se oikeuttaa sinut Kelan opintotukeen, opintotuen asumislisään sekä opintolainan valtiontakaukseen. Opintotuen määrän voit arvioida nopeasti Kelan laskurilla.

Opintomaksu

Opintomaksu on lukuvuosihinta, joka käytännössä on jaettu kuukausittaisiin tasaeriin, neljä erää syyslukukaudella ja viisi kevätlukukaudella. Voit maksaa myös koko lukuvuoden opintomaksun kerralla.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja ohjaus, ja koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opintomaksu on sama kaikilla linjoilla.

Katso alla olevasta taulukosta hinnastomme:

AsuinmuotoKuukausieräLukuvuosihinta (9kk)
Muualla asuva436 €3924 €
Majoitus 2 hh564 €5076 €
Majoitus 1 hh616 €5544 €

Opiskelija-asuntolan hinnat

Opiston pihapiirissä on oma asuntola. Voit hakea asuntolapaikkaa samalla kun haet meille opiskelemaan. Asukkaat maksavat opintomaksun lisäksi asumismaksun valitsemastaan huoneesta:

  • Majoitus 2 hh: opintomaksu (436 e/kk) + Asumismaksu (128 e/kk)
  • Majoitus 1 hh: opintomaksu (436 e/kk) + Asumismaksu (180 e/kk)

Huonehintaan sisältyy sähkö ja vesi. Asuntolassa asuminen on tuettua asumista ja hyvin edullista verrattain Salon alueen vuokrahintoihin. Opiston asuntolassa Kelan opintotuen asumislisä on 88,87 €/kk.

Asunnont sijaitsevat opiston pihapiirin opiskelija-asuntolassa ja päärakennuksessamme. Asunnot ovat soluasuntoja, joissa on kahden ja yhden hengen huoneita. Huoneissa on vuode, työpöytä, tuoli sekä kaappitilaa omille tavaroillesi. Saat sisustaa huoneesi mieleiseksesi saapuessasi asumaan!

Asuntolassa on kolmen asunnon soluja, joilla on yhteiset wc- ja suihkutilat, ja kaksi solua muodostavat yhden kokonaisuuden jolloin kuusi asuntoa käyttävät samaa oleskelu- ja keittiötilaa.

Päärakennuksessa seitsemän asuntoa muodostaa solun joilla on yhteiset suihku-, wc-, oleskelu- ja keittiötilat. Yhteiskeittiössä on sähköliesi ja jääkaappi sekä astioita käytettävissäsi. Oleskelutilassa on televisio. Sauna on kerran viikossa opiskelijoiden käytettävissä ja itsepalvelupesulassa voit pestä pyykkiä.

Lähin ruokakauppa löytyy n. 200 metrin päästä opistolta.

Asuntolassa ei ole erillistä valvontaa ja siksi toivomme sinun olevan 18-vuotta täyttänyt muuttaessasi meille asumaan.

Mitä hintaan siis sisältyy?

Hintaan sisältyy opetussuunnitelman mukainen opetus ja ohjaus, ja koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas sekä iltapäiväkahvi. Mikäli päätät jäädä asumaan Muurlan opistolle, hintaan lisätään kuukausittainen asumismaksu huonetoiveesi mukaan. Opiskelijat ovat vakuutettuja.

Sinun on mahdollista käyttää veloituksetta opiston tiloja ja laitteita arkisin ja viikonloppuisin.

Opiskelujen rahoitus

Opintotuki

Opintoihin voi saada opintotukea. Opintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Opintotuen määrää voit arvioida Kelan laskurilla.

Huom! 1.8.2017 alkaen opintolainan lainatakauksen määrä nousi merkittävästi, ja jatkossa määrä on 650€/kk.

Opintorahan määrään vaikuttavat 1.8.2017 alkaen: oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään.

Uusi opiskelija voi hakea opintotukea, kun hän on varmistanut opiskelupaikkansa. Opintotukihakemus kannattaa tehdä heti, kun paikka on vastaanotettu. Opintotuki kannattaa hakea kerralla koko opiskeluajalle.

Asumislisä vai asumistuki?

Vaikka yleisesti opiskelijat siirtyvät elokuussa 1.8.2017 yleisen asumistuen piiriin, kuuluvat yhä kansanopistojen asuntolassa asuvat opintotuen asumislisän piiriin. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisätietoja opintotuesta löydät Kelan sivuilta.

Mikäli suunnitelmissasi on asua Muurlan Opiston asuntolassa, kuulut asumislisän piiriin. Opintotuen asumislisää haetaan yhdessä opintotuen kanssa.

Jos suunnitelmissasi on opiston ulkopuolinen vuokra-asunto sinun kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun sinulla on vuokrasopimus ja tiedät syksyn tulosi, asumismenot ja muut asumisen olosuhteet. Itsenäisesti vuokra-asuntoon muuttava alle 18-vuotias opiskelija voi hakea asumistukea sen jälkeen, kun hän on saanut päätöksen opintotuesta.

Asumistuki voidaan myöntää 1.8. alkaen, jos vuokrasopimus on voimassa elokuun 1. päivästä alkaen ja asuntoon on muutettu elokuun aikana. Lisäksi hakemuksen tulee olla Kelassa syyskuun loppuun mennessä.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustuella tuetaan aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista.

Jos olet ollut työelämässä yhteensä vähintään 8 vuotta ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden, voit olla oikeutettu aikuiskoulutustukeen.

Tutustu mahdollisuuteesi saada aikuiskoulutustukea www.tyollisyysrahasto.fi.

Tutustu myös elokuun alussa voimaan tulevaan lakiuudistukseen tästä.

Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi

Työttömyysetuudella opiskelu

Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta vuoden 2010 alusta lukien.

Voit saada työttömyysetuutta opiskelun ajalta, jos

  • olet TE-toimistossa oleva työnhakija, jonka työnhaku on voimassa
  • olet vähintään 25-vuotias
  • TE-toimisto on todennut koulutustarpeen ja arvioinut opiskelun parantavan opiskelijan ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla
  • opiskelun tukemisesta työttömyysetuudella on sovittu työhakusuunnitelmassasi tai työllistymisohjelmassasi ennen opintojen aloittamista
  • opiskelu on päätoimista (5 op tai 3 op/opiskelukuukausi tai 25 t/viikko).

Työttömyysetuutta opiskelun tukemiseen voi saada enintään 24 kuukautta opintokokonaisuutta kohden. Työttömyysturvan ansio- ja peruspäivärahan enimmäisaika kuluu myös opiskelun aikana. Opinnoista on esitettävä koulutus- tai opintosuunnitelma.

Lisätietoja: Työ- ja elinkeinotoimistot.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt Muurlan opistolle opintosetelityyppistä valtionavustusta opintomaksujen kattamiseen lukuvuoden 2021-2022 opintoihin. Avustusta voidaan käyttää  opiskelijoiden opintomaksujen alentamiseen vapaan sivistystyön pitkäkestoisessa tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa. Opintoseteleiden myöntämisperusteita voivat olla alhainen koulutustaso (peruskoulu), työttömyys, kuntoutuminen, maahanmuuttajatausta ja oppimisvaikeudet.

Opintosetelihaku 15.09.-15.10.2021.

Hae opintoseteliä tästä.

Heräsikö mieleen kysymyksiä? Autamme mielellämme sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Toimisto@muurlanopisto.fi, P. 044 758 1500.

Comments are closed