Muurlan opiston logo

oppivelvollisen info

Tälle sivulle olemme koonneet tärkeää tietoa opiskelijoille, jotka suorittavat oppivelvollisille suunnattua koulutusta Muurlan opistolla. 

Koulumatkatuki

Opiskelija voi saada Kelasta koulumatkatukea, jos yhdensuuntainen koulumatka on pitkä.

Koulumatkatukea haetaan 1.8.2023 alkaen kätevästi verkkohakemuksella OmaKelassa (www.kela.fi/omakela). Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössäsi tunnukset tai varmenne.

Tuen hakeminen OmaKelassa nopeuttaa sen saamista. Jos kuljet koulumatkat linja-autolla, saat matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä verkkokaupoista heti, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Koulumatkatuen verkkohakemus tulee käyttöön toukokuun lopussa. Tiedotamme asiasta lisää toukokuun aikana Kelan verkkosivuilla. Lisätietoja koulumatkatuesta on osoitteessa www.kela.fi/koulumatkatuki.

Waltti-matkakortti

Waltti-matkakortin voit ostaa Salon joukkoliikenteen palvelupisteestä. Käyttäjäksi pääsee lataamalla sovelluksen iOS- tai Android-puhelimen sovelluskaupasta. Matkakortin voit lisäladata Waltti-kaupassa, palvelupisteessä ja paikallisliikenteen linja-autoissa. Lisätietoja Waltti-matkakortista osoitteessa www.waltti.fi/kaupungit/salo/

palvelupiste

Salon joukkoliikenteen palvelupiste
Salon kaupungintalo (info, 1. krs)
Tehdaskatu 2
24100 Salo

P. 02 778 4994
Sähköposti: liikennepalvelut@salo.fi

Asuminen opistolla

Oppivelvollisen on mahdollista asua opistolla opiskelun ajan kouluviikot (ma-pe). Tämä on hieno mahdollisuus tutustua itsenäiseen, mutta myös yhteisölliseen opiskelijaelämään. Viikonloput opiskelija viettää kotona. Opiskelu, ruokailu ja majoitus ovat maksuttomia oppivelvollisille suunnatussa koulutuksessa. Huomioithan, että asuntolassamme ei ole valvontaa.

Lisätietoja asumisesta opistolla voit lukea täältä tai tiedustella toimistoltamme.

Peruskoulun arvosanojen korottaminen

Oppivelvollisen on mahdollista korottaa opintojensa aikana peruskoulun arvosanoja yhteistyökoulussamme. Lisätietoa tästä mahdollisuudesta antaa linjan vastaava opettaja Outi Pihlajoki, p. 044 758 1509, outi.pihlajoki@muurlanopisto.fi.

Lisätietoa

Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15
toimisto@muurlanopisto.fi
tai 044 758 1500