Opisto on osallisena Ykkösakselin rahoittamassa Pikkuisen parempi kylä -hankkeessa. Opiston hanke koskee kokonaisvaltaisen ulkoalueiden kehittämissuunnitelman laadintaa. Perusperiaatteena on rakentaa pohja millä kokonaisvaltaisesti hoitaa, huoltaa ja vaalia Opiston kaunista pihamiljöötä. Alueen kehittämissuunnitelmalla pyritään myös monipuolistamaan alueen käyttömahdollisuuksia, huolehtimaan alueen pitkäjänteisestä hoidosta sekä mahdollistamaan alueen käyttäjäkunnan laajentamisen.

Miten osallistua pihamiljöön kunnostustoimintaan?

Pihasuunnitelman laadinnassa kylän eri toimijatahoja, seuroja ja yhdistyksiä, on pyydetty esittämään toiveita ja ideoita, miten Opiston piha- ja ranta-alue voisivat palvella heidän tarpeitaan. Nämä vinkit korvan takanaan Ekopihan Elisa ja Hannu ovat yhdistäneet alueen kunnostus- ja hoitotoimenpiteet kokonaisvaltaiseksi suunnitelmaksi, jossa huomioidaan kunnostusehdotukset sekä alueen edellyttämät vuosittaiset hoitotarpeet.

Suunnitelmaa esitellään yhdistysten ja yhteisöjen edustajille kesällä 2018 ja ensimmäisiä konkreettisia alueen kunnostustoimenpiteitä lähdetään toteuttamaan vaiheittain.

Ulkoilmatapahtumien penkit

Pihasuunnitelmahankkeen kylkiäisenä kumpusi selkeääkin selkeämpi toive ja tarve siirreltäville ulkoilmatapahtumien katsomopenkeille: onpa sitten kyse Opiston alueella järjestettävistä kevätkonserteista, muurlalaisten kotipihoillaan järjestämistä perhejuhlista tai muurlalaisten yritysten asiakastapahtumista. Tähän haasteeseen Opistolla on päätetty tarttua ja Muurlan Wanhanajan markkinoilla, la 25.8.2018, järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa. Huutokaupan varat ohjataan kylän ulkoilmatapahtumien katsomopenkkihankintaan.

Tule siis Wanhanajan markkinoille huutamaan omaksesi Opiston hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten lahjoittamia aarteita ja mahdollistamaan ulkoilmapenkkien hankinta kylälle.

Seuraa huutokauppailmoitteluamme Ajankohtaista-osiossamme sekä sosiaalisessa mediassa.

Comments are closed