ShindoWalk

Ikä ei tee meistä viisaita, vaan se miten elämme ja oivallamme oman arvokkuutemme. Lähde kävelemään kavereiden kanssa keskustellen ja kuunnellen kohti kokonaisvaltaisampaa käsitystä omasta kehostamme ja mielestämme. Ihminen on kokonaisuus, jota isot ja pienet asiat ympäröivät. Ihminen on myös laumaeläin. Yhteisöön kuuluminen on tärkeää, mutta ihminen kaipaa myös turvallista ja vapaaehtoista yksinäisyyttä sekä pois pakosta. Tätä sinulle tarjoaa ShindoWalk!

Mitä on shindo?

Shindo on japanilainen venyttely- ja itsehoitomenetelmä, joka tähtää rentoutukseen ja fyysisen tasapainon löytämiseen. Shindo vapauttaa kehon ja mielen jännityksiä ja stressiä sekä auttaa kuuntelemaan omaa kehoa. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja ne sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Menetelmän kehitti rouva Kazuko Kuratomi 1980-luvulla avuksi tyttärensä astmaan ja allergiaan. Kun Shindossa keskitytään kehon tunnetukosten vapauttamiseen, Jomon-shindossa palautetaan oma keskilinja eli ryhti kohdalleen, rauhoitetaan mieli ja vapautetaan luomisvoima arjen käyttöön.

Mitä ShindoWalkilla tavoitellaan?

Kävelyllä on tunnetusti meditatiivinen vaikutus. Kun kävellään ryhmässä, harjoitellaan samalla omien ajatusten jakamisen taitoa ja voimaa. Liikunnan ja monipuolisten harjoitteiden avulla saadaan yhdessä tasa-arvoisia kokemuksia jokaisen persoonallisella panoksella – huumoria unohtamatta, välillä itselleenkin nauraen. Tavoitteena on saada uusia kokemuksia ja oivalluksia omasta itsestään sekä oppia tekemään valintoja ja huomata miten pienillä asioilla voi olla suuri vaikutus. Nämä kaikki kuuluvat shindo-itsehoitomenetelmään.

Miten ShindoWalk toteutetaan?

Shindo-harjoituksia tehdään koulutetun shindo-ohjaajan opastuksella ryhmässä – kävelyn lomassa, ammentaen luonnon hiljaisuuden voimaa. Tähän kuuluvat sekä shindo-itsehoitomenetelmät että jomon-shindo-harjoitteiden ohjaaminen. Päivitetään oman kehon asetuksia, harjoitellaan pois pääsemistä suorittamisen pakosta psyko- ja sosiodraamamenetelmillä, keskustellen ryhmän sopimalla luottamuksella, itsevalintaisella vapaaehtoisuudella – ei pakolla, vaan ilolla. Ohjaajan henkilökohtainen panostus ja läsnä olo luo turvallisuuden tunteen.

 • ShindoWalk-leiriaika on rakentavaa yhteisöllisyyttä – asutaan yhdessä, valmistetaan ruokaa ja nautitaan se yhdessä.
 • Keskustellaan päivän kokemuksista ja kukin poimii niistä itselleen sopivimmat.
 • Kävelyreittien pituus on 10–15 km/päivä maastosta riippuen. Jokaisen kävelyn jälkeen palataan aina takaisin Muurlan Opistolle.
Kenelle?

ShindoWalk sopii kaikille, jotka

 • ovat itsestään kiinnostuneita, etsivät itsensä näköistä tai keveämpää elämää
 • haluavat kokea aitoa onnellisuutta pienistä asioista
 • haluavat pois omasta oravanpyörästään ja suorittamisen pakosta
 • kokevat olevansa työelämässä syrjäytyneitä, näkymättömiä puurtajia tai liian suurien haasteiden edessä
 • ovat kadottaneet elämänilonsa tai kokevat parisuhteensa ja ystävänsä liian haastavina
 • haluavat oppia tekemään valintoja omiin tarpeisiinsa
 • haluavat opiskella toimivia itsehoitomenetelmiä – kun kaikki on kokeiltu, kun mikään ei auta.

ShindoWalk sopii siis kaikille – ikä, sukupuoli tai yhteiskunnallinen asema ei ole esteenä osallistumiselle.

Ota mukaan

Ota mukaan kävelyyn sopivat vaatteet (lenkkikengät & sään mukainen mukava varustus), reppu (otamme kävelylle mukaan eväät) ja sisällä olemiseen mukavat, rennot, lämpimät vaatteet.

Kouluttaja

Kurssilla kouluttajana toimii Shindo-ohjaaja Tepa Ahonen

Hinta ja aika
 • Ajankohta ilmestyy tänne myöhemmin.
 • ShindoWalk maksaa 370 €, sisältäen ohjelman, kurssiruuan, majoituksen kahden hengen huoneissa (2 yötä)
 • Lahjoitamme 30 € jokaisesta kurssimaksusta Naisten Pankille
Yhteistyössä Naisten Pankin kanssa

Shindo-ohjaaja Tepa Ahonen lahjoittaa jokaisesta ShindoWalk-leirille osallistujasta yhden Ammatin Naisten Pankille. Ammatin arvo on 30 €, jolla kehitysmaan nainen saa koulutuksen ammattiin, pääsee omaehtoisen toimeentulon alkuun kohti parempaa tulevaisuutta yhdessä perheensä kanssa.

Naisten Pankin unelma on alusta lähtien ollut, että yhä useampi kehitysmaan nainen saa mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe saa leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa liittyvät mukaan tekemään tästä unelmasta totta. www.naistenpankki.fi

Majoitus

Kurssihintaan sisältyy majoitus Opistolla 2 hengen huoneissa. Jos et yövy kurssilla, ota yhteys toimistoomme toimisto@muurlanopisto.fi

Ilmoittautuminen
 • Ilmoittautuminen kurssille aukeaa myöhemmin.
 • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
 • Kurssin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua.
 • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Olethan huomannut myös Älä suorita! -tutustumispäivän ShindoWalkiin?

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Comments are closed