Muurlan opiston logo

slow photography

Lukuvuosi 9.1.2023-2.6.2023

Pysähdy kuvan ja ilmaisun äärelle.

Sisältö

Digitaalisuuden myötä näemme enemmän kuvaa kuin koskaan aiemmin ja kuvan tekeminen on myös nopeampaa ja helpompaa. On herännyt yhä suurempi tarve hitaampaan tekemiseen ja mahdollisuuteen pysähtyä kuvien äärelle.

Kevätlukukauden kestävällä Slow photography -koulutuksessa pääset keskittymään oman kuvailmaisun kehittämiseen sekä erilaisiin analogisiin kuvantekemisen menetelmiin. Filmikuvaksen ja pimiötyöskentelyn lisäksi tutustumme muihin valokuvauksen vaihtoehtoisiin menetelmiin, kuten mm. camera obscuraan, neulanreikäkuvaukseen sekä syanotypiaan.

Koulutuksen aikana tuetaan oman tyylin ja kerrontatavan löytymistä, työskentelytapoina mm. ilmaisuun painottuvat harjoitukset, yhteiset keskustelut, henkilökohtaiset ohjaustapaamiset sekä valokuvan laajaan kenttään tutustuminen. Kevään lopuksi toteutetaan yhteisnäyttely.

Koulutus sopii valokuvauksen perusteet hallitsevalle, joka haluaa perehtyä analogisiin menetelmiin ja syventää omaa kuvallista ilmaisuaan.

Keskeisiä oppiaineita

Camera obscura, jossa valo heijastaa kuvan seinälle.

Valokuvailmaisu

Keskitymme jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen ilmaisuun ja autamme löytämään omat vahvuudet valokuvaajana. Koulutuksen aikana perehdymme kuvalliseen ajatteluun sekä valon hallintaan.

Filmikuvaustarvikkeita valotuspöydällä

Filmikuvaus

Opintojen aikana tustutaan filmikuvauksen eri muotoihin ja erilaisilla analogisilla kameroilla kuvaamiseen (kino, keskikoko, palkkikamera). Kehitämme myös itse mv-filmit.

Kuvan kehitystä pimiössä

Vedostuksen perusteet

Opiston pimiössä pääsemme vedostamaan kehitetyistä filmeistä erikokoisia vedoksia. Harjoittelemme myös tekemään valokuvia ilman kameraa.

Syanotypia kuvat kuivumassa pyykkinarulla

Menetelmät

Pääset koulutuksen aikana tutustumaan valokuvauksen vaihtoehtoisiin menetelmiin, kuten mm. camera obscuraan ja syanotypiaan. Erilaisiin analogisiin kuvan tekemisen tapoihin mahdollistaa sinulle uuden maailman tehdä ja nähdä valokuvaa.

oppiaineet

Linjalla sinulla on käytössäsi

lukuvuosi

Lukuvuosi alkaa 9.1.2023 ja päättyy 2.6.2023

Kenelle

Koulutus sopii valokuvauksen perusteet hallitsevalle, joka haluaa perehtyä analogisiin menetelmiin ja syventää omaa kuvallista ilmaisuaan.

hakeminen

 • Hae koulutukseen 11.12.2022 mennessä.
 • Muurlan Opistolle haetaan opiston omalla haulla.
 • Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten perusteella.

hinta

 • Opintomaksu on 436 €/ kk, 2180 €/ lukukausi.
 • Lukukauden erilliset materiaalikustannukset 200 €/ henkilö.
 • Opintomaksuun sisältyy opetus ja ohjaus, sekä koulupäivisin lounas ja iltapäiväkahvi.
 • Opiston pihapiirissä on oma asuntola, josta voit hakea asuntolapaikkaa samalla kun haet meille opiskelemaan. Asukkaat maksavat opintomaksun lisäksi asumismaksun valitsemastaan huoneesta.

Opiskeluvälineet

 • Toivomme, että opiskelijalla on opintojen aikana oma kuvauskalusto (filmikamera ja digijärjestelmäkamera). Tarvittaessa kuvauskalustoa voi lainata myös opistolta.
 • Opiskelussa tarvittavista materiaaleista saat tarkempaa tietoa opintojen alussa.

opettajat

 • Kikka Niittynen, linjavastaava
 • Vierailevia luennoitsijoita ja kouluttajia