TUNNELMIA KREETAN HYVINVOINTIMATKALTA

Joukko hymyileviä ihmisiä venyttelee auringonpaisteessa.

Muurlan Opisto järjesti huhtikuussa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän kurssin Kreetan auringon alla. Viikon pituinen kurssi sisälsi lempeää harjoittelua, mielenkiintoisia retkiä ja hyvää kreetalaista ruokaa yhteisillä illallisilla.

Kurssi ja majoittuminen tapahtui viihtyisässä House Kastrissa, Plataniaksen yläkylässä, lähellä Hanian kaupunkia. Kurssin aikana perehdyttiin kahteen kehon viisauteen perustuvaan kehonhuoltomenetelmään shindoon ja TRE:hen (Trauma Releasing  Exercises) ja tehtiin retkien yhteydessä pieniä hyvää oloa lisääviä harjoitteita.

Vuoristossa Fournesin kylän Botanical Gardenissa oli kauniita maisemia ja viehättäviä kasveja. Rotkoistaan kuuluisa Kreeta avasi rankkasateiden jälkeen taas retkikohteita rotkokävelyyn. Retkellä kuljettiin jyrkkäreunaisten seinämien keskellä kohti saaren etelärantaa. Toinen retki Aradenan rotkoon vei retkeläiset myös muinaiseen vuoren ympäröimään kylään, jota on alettu uudelleen rakentaa ja asuttaa. Paleochorassa vietimme hetken rentoutuen shindon avulla rannalla.

Etualalla joukko ihmisiä venyttelee hiekalla eteenpäin kumartuneina. Taustalla ranta ja vuoria.

Kurssille osallistunut Mirja kirjoitti kokemuksestaan:

”Odotellessamme lounasta Hora Sfakionissa laskeuduimme suojaiseen meren poukamaan, jossa kävelin avojaloin hiekalla ja annoin aaltojen syleillä nilkkojani. Lopuksi teimme Shindo-asennon rappusilla Riitan opastuksella. Oli mieleenpainuva hetki!”

Kaksi naista istuu kiviportailla kädet ristittyinä kämmenet vastakkain. Heillä on paljaat jalat ja aurinkolasit päässä.

Kurssin aikana opeteltiin käyttämään Shindon ja TRE:n keinoja oman kehon huoltoon ja palautumisen tukemiseen. Päivät alkoivat rauhallisilla shindo-venytyksillä, joita päästiin soveltamaan myös retkillä eri kohteissa. Iltaisin keskityttiin TRE-harjoituksiin.

Viikon harjoittelun jälkeen kurssilaiset pystyvät jatkamaan harjoitusten tekemistä turvallisesti myös omassa arjessaan.
Kurssiin sisältyy jatkoviikonloppu Muurlan Opistolla 5.-6.7.2019, jolloin syvennymme jo opittuihin asioihin.


Suosittu kurssi järjestetään taas ensi keväänä. Tervetuloa mukaan!

Comments are closed