Muurlan opiston logo

työnohjaaja- koulutus

Opiskelijat tekevät keskusteluharjoituksia luonnossa.
Opiskelijat kävelevät luonnossa hiekkatiellä.

KEVÄT 2024 – kevät 2026
60 op

Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus tarjoaa luonnonläheisen näkökulman työnohjauksen menetelmien joukkoon.

Sisältö

Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus tarjoaa luonnonläheisen näkökulman työnohjauksen menetelmien joukkoon. Luonnon oma elvyttävä ja inspiroiva voima tuo lisää mahdollisuuksia toimia omalla tavallaan työnohjaajana. Luonto ympäristönä tarjoaa ikiaikaisen mahdollisuuden aitoon olemiseen ja itsensä kohtaamisen. Luonnon tarkastelun kohteena on myös luonnon tarjoamien metaforien runsaus. Koulutus avaa myös logoterapian työnohjaukseen tarjoamaa näkökulmaa, jonka perustana on vapaus ja tarkoitus. Koulutuksen aikana tutustutaan logoterapian ihmiskäsitykseen ja olemisen tasoihin.

Koulutuksessa säilytetään työnohjauksen korkeat kriteerit ammattitaidon ja sisällön suhteen ja samalla tuodaan mukaan suomalaisen luonnon erityisyys hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n koulutussuosituksia noudattava. Opistolla on annettu työnohjaaja- ja täydennyskoulutusta yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja se on saavuttanut arvostusta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Meiltä valmistuneet työnohjaajat ovat vahvasti ammatissaan toimivia alansa ammattilaisia. Muurlan Opisto on Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsen.

Koulutus antaa pätevyyden toimia itsenäisenä työnohjaajana yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille. Työnohjaajakoulutus on ryhmä- ja yksilöprosessi, jossa kukin rakentaa  oman työnohjaajuuden polkua omista lähtökohdistaan. Prosessin tavoitteena on auttaa jokaista löytämään oma tapansa toimia työnohjaajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle työvälineitä työelämän haasteisiin, esim. muutoksiin, oppimiseen ja jaksamiseen sekä antaa tiedolliset, taidolliset, eettiset ja asenteelliset valmiudet työnohjaajana toimimiseen.

Koulutuksessa tutkitaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia työnohjauksessa ja tutustutaan logoterapeuttiseen näkökulmaan oman käyttöteorian tueksi. Muurlan Opiston luonnonkaunis ja rauhallinen ympäristö tukee opintoihin paneutumista lähipäivien aikana sekä antaa oivalluksia toiminnallisten menetelmien soveltamisesta luonnossa.

koulutuksen kesto

Tulossa keväällä 2024.
Koulutuksen kesto kaksi vuotta.

Kenelle

Koulutus sopii kaikkien alojen ammattilaisille, työnohjaajana toimiville tai työnohjaajaksi pyrkiville henkilöille. Koulutus sopii erinomaisesti myös esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää taitojaan ryhmien ja yksilöiden ohjaamisessa. Moniammatillisessa opintoryhmässä opiskelijamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työnohjaajana työskentelystä erilaisissa työyhteisöissä.

Koulutukseen hakeutuvalta henkilöiltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta. Lisäksi suositellaan, että henkilö on itse saanut työnohjausta.

ilmoittautuminen

 • Haku uuteen koulutukseen käynnistyy lähiaikoina. Lisätietoja: toimisto@muurlanopisto.fi.
 • Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintoja tehdään jo hakuprosessin aikana. 
 • Kun sinut on hyväksytty koulutukseen, laskutamme 200€ varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä.
 • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään hakuajan päätyttyä.
 • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun hyvitettynä varausmaksulla ennen koulutuksen alkua.
 • Jos koulutus joudutaan peruuttamaan, varausmaksu maksetaan takaisin ilmoittamallesi tilille.
 • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.
 • Pidätämme oikeuden aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.

hinta

 • Koulutuksen hinta tarkentuu sivuille lähiaikoina.
 • Koulutus sisältää opetuksen sekä kurssiruokailut lähipäivinä.
 • Laskutus tapahtuu kahdeksassa erässä.
 • Tutustu maksu- ja peruutusehtoihimme.

kouluttajat

Kouluttajan tiedot päivittyvät.

 • Kouluttajamme sitoutuvat työnohjaajan työn eettisiin arvoihin ja he myös itse jatkuvasti kehittävät omaa ammattiosaamistaan. Kouluttajamme edustavat eri ammattialoja, työyhteisöjä, yrityksiä ja tutkimusta.

  Ohjelmaamme valvoo eri ammatti- ja yhteiskuntatoimijoita edustava ohjausryhmä, joka säännöllisesti arvioi ja kehittää ohjelman laatua, toteutusta ja työelämärelevanttiutta.