Työnohjaajakoulutus

Muurlan Opistolla on annettu työnohjaajakoulutusta ja täydennyskoulutusta yli kymmenen vuoden ajan ja koulutuksemme on saavuttanut arvostusta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Meiltä valmistuneet työnohjaajat ovat vahvasti ammatissaan toimivia alansa ammattilaisia. Muurlan Opiston työnohjaajakoulutusprosessi kestää 2 vuotta ja se toteutuu moniammatillisena ryhmäprosessina. Koulutusprosessissa tutustutaan mm. logoterapeuttiseen näkökulmaan ja yhteisöllisyyteen ohjaamiseen. Koulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n suosituksia noudattava ja se antaa pätevyyden toimia itsenäisenä työnohjaajana yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille. Prosessin tavoitteena on auttaa jokaista löytämään oma tapansa toimia työnohjaajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle työvälineitä työelämän haasteisiin, esim. muutoksiin, oppimiseen ja jaksamiseen.

Mikä on työnohjaajakoulutuksen keskeinen sisältö?
 • näkökulmia työelämään &  johtajuuteen
 • työnohjauksellinen ote muutos- ja uudistumisprosessissa
 • työyhteisö toimintaympäristönä
 • työntekijänä ja ihmisenä, logoterapeuttinen ihmiskuva
 • moniviitekehyksinen, painotettu logoterapeuttinen näkökulma
Kuinka kauan koulutus kestää?

Työnohjaajakoulutusprosessi kestää 2 vuotta  ja se toteutuu moniammatillisena ryhmäprosessina. Koulutusprosessissa tutustutaan mm. logoterapeuttiseen näkökulmaan ja yhteisöllisyyteen ohjaamiseen.  Koulutuksen laajuus on yhteensä 60 opintopistettä.

Työskentelytavat: vuorovaikutteiset ja kokemukselliset seminaaripäivät ja kahden päivän pituiset lähijaksot Muurlan Opistolla (yhteensä 26 koulutuspäivää), ohjauksellinen ryhmätyöskentely, työnohjausryhmäistunnot, itsenäinen työskentely (mm. Moodle -verkko-oppimisympäristö), kirjallisuus ja seminaarityöt, lopputyötyöskentely.

Koulutus käynnistyy keväällä 2018 järjestettävällä kolmella kaikille avoimilla seminaareilla, jonka jälkeen koulutus etenee alkaen orientaatiojaksosta elokuussa ja jatkuen ohjelman mukaisesti.

 1. Inhimillistä työelämää huomennakin, 16.2.2018, 1 päivä
 2. Älykäs työmaailma, 1.-2.3.2018, 2 päivää
 3. Viisas toimija työssä, 26.-27.4.2018, 2 päivää

Ilmoittaudu seminaareihin erikseen klikkaamalla otsikoita.

Lue seminaarista opiston blogista

Koulutuksen lähijaksot

2018

 • Seminaaripäivät keväällä (ks. yllä) sisältyvät koulutuskokonaisuuteen
 • 23.-24.8. / orientaatiojakso
 • 27.-29.9. / intensiivijakso Muurlan Opistolla (sis. iltaohjelmaa)
 • 25.-26.10.
 • 29.-30.11.

2019

 • 24.-25.1.
 • 7.-8.3.
 • 25.-26.4.
 • 16.-17.5.
 • 12.-13.9.
 • 14.-15.11.

2020

 • 17.1.2020, koulutuksen päätös & valmistuminen työnohjaajaksi

Lähijaksot pidetään Muurlan Opistolla torstai-perjantai, kello 9-16.

Mikä on koulutuksen kohderyhmä?

Koulutus sopii kaikkien alojen ammattilaisille, työnohjaajana toimiville tai työnohjaajaksi pyrkiville henkilöille. Koulutus sopii erinomaisesti myös esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää taitojaan ryhmien ja yksilöiden ohjaamisessa. Moniammatillisessa opintoryhmässä opiskelijamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työnohjaajana työskentelystä erilaisissa työyhteisöissä

Kouluttajat & asiantuntijat

Kouluttajamme sitoutuvat työnohjaajan työn eettisiin arvoihin ja he myös itse jatkuvasti kehittävät omaa ammattiosaamistaan sekä suurin osa heistä toimii myös omassa työssään työnohjaajana. Kouluttajamme edustavat eri ammattialoja, työyhteisöjä, yrityksiä ja tutkimusta.

Ohjelmamme tieteellisenä valvojana ja asiantuntijakouluttajana toimii PsT, professori (emerita), työnohjaaja Soili Keskinen Turun yliopistosta. Lisäksi ohjelmaamme valvoo eri ammatti- ja yhteiskuntatoimijoita edustava ohjausryhmä, joka säännöllisesti arvioi ja kehittää ohjelman laatua, toteutusta ja työelämärelevanttiutta. Kouluttajina ohjelmassa toimivat kokeneet työnohjauksen ja em. koulutusteemojen ammattilaiset eri ammattialoilta, kuten seniorityönohjaaja Eini Hämäläinen sekä muita vierailevia kouluttajia ja asiantuntijoita.

Mitkä ovat koulutuksen pääsyvaatimukset?

Koulutukseen hakeutuvalta henkilöiltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta, lisäksi suositellaan, että henkilö on saanut omaan työhönsä työnohjausta 20 h.

Mikä on koulutuksen tavoite?

Koulutuksen tavoitteena on antaa tiedolliset, taidolliset, eettiset ja asenteelliset valmiudet työnohjaajana toimimiseen.

Mikä on koulutuksen osallistujamäärä?

Maksimissaan 15 henkilöä.

Mikä on koulutuksen hinta?

Koulutuksen hinta 5800€ sisältää koulutuspäivät ohjelmineen (huom. ei kevään 2018 seminaaripäivät), ruokailut koulutuspäivinä, monipuoliset materiaalit ja pienryhmäohjauksen. Laskutus tapahtuu 5. osassa tai sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Työnohjaajakoulutukseen voi saada myös aikuiskoulutustukea, kshakuehdot

Miten koulutukseen haetaan?
 • Haku koulutukseen on päättynyt.
 • Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään 1 kuukautta ennen ensimmäistä koulutuksen lähipäivää. Tällöin saat koulutusinfon sekä pian sen jälkeen 1. erän laskun.
 • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.
Voinko majoittua kurssipäivien välissä?

Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoitukseen kurssipäivien välissä.

Miten pääsen Muurlan Opistolle?

Opisto sijaitsee Muurlan kylässä, n. 11 km Salon keskustasta. Lähin rautatieasema on Salossa, lähin lentokenttä Turussa n. 75 km ja lähin pikavuoropysäkki sijaitsee n. 4 km:n päässä Muurlan Lasilla (josta kuljetus Opistolle järjestetään).

Yleistä ja ajanviete

Opisto sijaitsee kauniin Ylisjärven rannalla ja luonnon keskellä. Lähellä oleva kaunis luonto, Pyymäen vaellusalue ja Ylisjärvi inspiroivat ulkoilemaan ja reippailemaan koulutusjaksoilla. Retket Opiston laavulle kuuluvat asiaan, siellä tulen loimussa pidetyt pienryhmäistunnot ovat jääneet kaikkien mieleen.

Kysyttävää? Lisätietoja koulutuksesta voit tiedustella:

Rehtori Riitta Mursula-Innanen
puh. 044 758 1531
riitta.mursula-innanen(at)muurlanopisto.fi

Muurlan Opisto on Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Comments are closed