Muurlan opiston logo

työnohjaaja- koulutus

Opiskelijat tekevät keskusteluharjoituksia luonnossa.
Opiskelijat kävelevät luonnossa hiekkatiellä.


60 op

Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus tarjoaa luonnonläheisen näkökulman työnohjauksen menetelmien joukkoon.

Sisältö

Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus tarjoaa luonnonläheisen näkökulman työnohjauksen menetelmien joukkoon. Luonnon oma elvyttävä ja inspiroiva voima tuo lisää mahdollisuuksia toimia omalla tavallaan työnohjaajana. Luonto ympäristönä tarjoaa ikiaikaisen mahdollisuuden aitoon olemiseen ja itsensä kohtaamisen. Luonnon tarkastelun kohteena on myös luonnon tarjoamien metaforien runsaus. Koulutus avaa myös logoterapian työnohjaukseen tarjoamaa näkökulmaa, jonka perustana on vapaus ja tarkoitus. Koulutuksen aikana tutustutaan logoterapian ihmiskäsitykseen ja olemisen tasoihin.

Koulutuksessa säilytetään työnohjauksen korkeat kriteerit ammattitaidon ja sisällön suhteen ja samalla tuodaan mukaan suomalaisen luonnon erityisyys hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n suosituksia noudattava. Opistolla on annettu työnohjaaja- ja täydennyskoulutusta yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja se on saavuttanut arvostusta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Meiltä valmistuneet työnohjaajat ovat vahvasti ammatissaan toimivia alansa ammattilaisia. Muurlan Opisto on Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsen.

Koulutus antaa pätevyyden toimia itsenäisenä työnohjaajana yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille. Työnohjaajakoulutus on ryhmä- ja yksilöprosessi, jossa kukin rakentaa  oman työnohjaajuuden polkua omista lähtökohdistaan. Prosessin tavoitteena on auttaa jokaista löytämään oma tapansa toimia työnohjaajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle työvälineitä työelämän haasteisiin, esim. muutoksiin, oppimiseen ja jaksamiseen sekä antaa tiedolliset, taidolliset, eettiset ja asenteelliset valmiudet työnohjaajana toimimiseen.

Koulutuksessa tutkitaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia työnohjauksessa ja tutustutaan logoterapeuttiseen näkökulmaan oman käyttöteorian tueksi. Muurlan Opiston luonnonkaunis ja rauhallinen ympäristö tukee opintoihin paneutumista lähipäivien aikana sekä antaa oivalluksia toiminnallisten menetelmien soveltamisesta luonnossa.

Muurlan Opisto toimii yhteistyössä Green Care Finlandin kanssa.

koulutuksen kesto

Kaksi vuotta

Kenelle

Koulutus sopii kaikkien alojen ammattilaisille, työnohjaajana toimiville tai työnohjaajaksi pyrkiville henkilöille. Koulutus sopii erinomaisesti myös esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää taitojaan ryhmien ja yksilöiden ohjaamisessa. Moniammatillisessa opintoryhmässä opiskelijamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työnohjaajana työskentelystä erilaisissa työyhteisöissä.

Koulutukseen hakeutuvalta henkilöiltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta. Lisäksi suositellaan, että henkilö on itse saanut työnohjausta.

ilmoittautuminen

 • Koulutus on käynnissä. Uuden koulutuksen ajankohta päivittyy sivuille myöhemmin. Lisätietoja: toimisto@muurlanopisto.fi.
 • Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintoja tehdään jo hakuprosessin aikana. 
 • Kun sinut on hyväksytty koulutukseen, laskutamme 200 € varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä.
 • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään yhtä kuukautta ennen ensimmäistä koulutuksen lähipäivää.
 • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun hyvitettynä varausmaksulla ennen koulutuksen alkua.
 • Jos koulutus joudutaan peruuttamaan, varausmaksu maksetaan takaisin ilmoittamallesi tilille.
 • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.
 • Pidätämme oikeuden aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.

hinta

 • Koulutuksen hinta tarkentuu sivuille myöhemmin.
 • Koulutus sisältää opetuksen sekä lounaan ja iltapäiväkahvin lähipäivinä.
 • Laskutus tapahtuu neljässä erässä.
 • Opistolla on mahdollista majoittua kurssiviikonloppuina huokeaan hintaan.

kouluttajat

Kouluttajan tiedot päivittyvät.

 • Kouluttajamme sitoutuvat työnohjaajan työn eettisiin arvoihin ja he myös itse jatkuvasti kehittävät omaa ammattiosaamistaan. Suurin osa heistä toimii myös omassa työssään työnohjaajana. Kouluttajamme edustavat eri ammattialoja, työyhteisöjä, yrityksiä ja tutkimusta.

  Ohjelmaamme valvoo eri ammatti- ja yhteiskuntatoimijoita edustava ohjausryhmä, joka säännöllisesti arvioi ja kehittää ohjelman laatua, toteutusta ja työelämärelevanttiutta.