Yhdessä hetkessä valokuvanäyttely katsottavissa koko kesän

Valokuvanäyttely Yhdessä hetkessä

Muurlan Opiston valokuvauslinjan opiskelijoiden valokuvanäyttely avautuu osoitteessa www.yhdessahetkessa.fi 20.5.-21.6.2020.

Tänä vuonna valokuva opiskelijat poikkeavat perinteistä ja tuovat työnsä teille kotiin nähtäväksi verkkogallerian kautta. Näyttely on upea mahdollisuus kurkistaa 12 valokuvaajan erilaisiin näkemyksiin Keväästä 2020.

Valokuvauslinjan pitkäaikainen opettaja Kikka Niittynen selventää poikkeusolojamme:
“Yhdessä hetkessä koko maailma muuttui. Rajat sulkeutuivat, lentokentät hiljentyivät, ihmiset joutuivat eristyksiin, kouluissa siirryttiin etätöihin, väisteltiin toisiamme kaupoissa hyllyjen väleissä piileskellen. Pestiin käsiä ja tuijotettiin tietokoneen ruutua pitkät päivät. Totuimme aloittamaan päivän opetukset kysymyksillä: kuuluuko, näkyykö, pätkiikö, mikä täällä kohisee…?

Yhdessä hetkessä muuttui myös Muurlan opiston kevätnäyttelyn suunnitelmat. Olimme tekemässä ympäristötaidenäyttelyä Teijon kansallispuistoon, ja suunnitelmat olivat jo pitkällä. Olimme ajatelleet tehdä tänä vuonna näyttelyn, jollaista emme olleet aikaisemmin tehneet, ja nyt oli ollut siihen sopiva hetki. Ja erilainen siitä todella tuli. Päätimme siirtää perinteisen näyttelymme verkkoon, ensimmäistä kertaa valokuvauslinjan 31 vuotisen historian.

Alun ihmettelyn jälkeen uusi suunnitelma alkoi vaikuttaa hyvältä. Saimme näyttelyprosessia
ohjaamaan sekä markkinointia suunnittelemaan alan vahvan ammattilaisen Heli Mäenpään.
Totesimme, että digitaalinen näyttely antaa uusia mahdollisuuksia töiden esittelyyn sekä voi tuoda paljon katsojia. Muutamassa viikossa uusi konsepti oli mietitty ja uudet näyttelytyöt kuvattuna. Ja kaiken tämän teimme yhdessä, tässä hetkessä.”

*Teosmyynti on päättynyt * Näyttelyn valokuvia tulee myyntiin, puolet tuotoista lahjoitamme Anna Tukesi Ry:lle vähävaraisille lapsiperheille ruokakasseihin.

Muurlan opisto on luovien alojen kansanopisto. Opistossa on opetettu valokuvausta jo 31 vuoden ajan. Lukuisat tämän hetken valokuvaajat ovat saaneet uralleen potkua Muurlan opistosta. Jokavuotinen valokuvanäyttely on muodostunut perinteiseksi kevään kohokohdaksi, poikkeustilasta huolimatta perinne jatkuu.

Comments are closed.