Yhdistykset ja some -kurssi 19.8 – 16.9.2020

Uusi mahdollisuus päästä mukaan Yhdistykset ja some -kurssille – tulkaa mukaan lähiopetukseen!

Muurlan opisto järjestää OPH:n hankeapurahan kautta koulutuksen pienille yhdistyksille.
Koulutuksessa pyritään vahvistamaan ja kehittämään yhdistyksen hallituksen jäsenten sometaitoja suhteessa yhdistyksen toimintaan. Kurssi on osallistujille maksuton!

Lähiopetuksena toteutettavalla kurssilla käydään lävitse yhdistyksen tarvitsemia perusasioita, kuten esimerkiksi yhdistyksen paperihallinnon viemistä pilvipalveluihin. Päänäkökulma kurssilla on kuitenkin rakentava somesuunnittelu.  Tavoitteena on antaa yhdistyksille parempia valmiuksia hyödyntää somea oman toiminnan näkyväksi tekemisessä.

Kurssilla määritellään ja opetellaan, mitä on sosiaalisen median sisällöntuotanto ja tutustutaan kiinnostaviin esimerkkeihin. Jokainen osallistuva yhdistys lähtee kokoamaan omaa somesuunnitelmaa, joka auttaa yhdistystä toimimaan kurssin jälkeen suunnitelmallisesti. Tämän voi lisätä osaksi yhdistyksen toimintasuunnitelmaa vuosille 2020-2022.

Teemoja:

  • Yhdistyksen sisäinen viestintä somen avulla
  • Pilvipalvelujen hyödyntäminen yhdistyksen hallinnossa
  • ”Me sometetaan” eli yhdistyksen hallituksen jäsenet sisällöntuottajina
  • Yhdistys sanoina (tarinallistaminen ja sanoittaminen someen)
  • Valokuvat ja videot osana yhdistyksen toimintaa verkossa

    Tapaamiset:
  • 5 kertaa / keskiviikot 19.8., 26.8., 2.9., 9.9. ja 16.9. + erikseen sovittava koontikerta myöhemmin syksyllä, jolloin käydään lävitse kurssin antia
  • Kellonaika aina 17:30-19:30, sisältää kahvit


Korona-epidemian tuoma poikkeusaika keväällä 2020 muutti akuutisti toimintamalleja. Moni on joutunut viemään nopealla aikataululla viemään sisältönsä verkkoon, mutta onko siirtyminen sujunut jouhevasti? Kuinka pienet yhdistykset pärjäävät ylipäätään digiajan murroksessa – ja voisivatko he saada vielä enemmän irti verkon tuomista mahdollisuuksista? Siksi Yhdistykset ja some -kurssi osuu aikamme tarpeeseen ja antaa pienille yhdistyksille työkaluja saada verkkotyöskentelyynsä tukea ja uskallusta.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ida-Maria Tanhua, FM, erikoisalana teknologiaan ja sosiaaliseen mediaan liittyvät koulutukset
/ p. 050 3618461 / ida@iduilla.fi

tai koulutussuunnittelija Minna Nyqvist / p. 044 758 1506 / minna.nyqvist@muurlanopisto.fi

Comments are closed.