Muurlan opiston logo

asuminen

Opi itsenäisen elämisen taitoja yhdessä

Muurlan Opiston opiskelijoille tarkoitettu asuntola opiston pihapiirissä mahdollistaa opiskelun ja asumisen samassa paikassa. 

Tarjoamme majoitusta linjaopiskelijoiden lisäksi myös opiston muille kurssilaisille viikonlopun ajaksi.

muurlan opiston asuntola kuvattu kesällä
Yhden hengen huone Muurlan opiston opiskelija-asuntolassa
Kuva opiskelija-asuntolan julkisivusta

huoneiden sijainti ja varustus

Asunnot sijaitsevat opiston pihapiirissä, opiskelija-asuntolassa sekä päärakennuksemme toisessa kerroksessa.

Opiskelija-asuntolassa on yhden ja kahden hengen huoneita. Asuntolapaikat ovat 3-6 huoneen soluissa, joissa jaetaan oleskelutilat, keittiö sekä wc- ja suihkutilat. Soluun tulevia opiskelijoita kehotetaan tuomaan mukanaan omat astiat.

Päärakennuksessa seitsemän asuntoa muodostaa solun joilla on yhteiset suihku-, wc-, oleskelu- ja keittiötilat. Päärakennuksen keittiössä on astioita käytettävissäsi.

Otamme opiskelijoiden huonetoiveet huomioon mahdollisuuksien mukaan. Huoneet ovat kalustettuja, ja saapuessasi asumaan opistolle voit sisustaa (esim. vaihtaa mieleisesi verhot jne.) huoneesi haluamallasi tavalla!

 • Vuode
 • Työpöytä
 • Pöytävalaisin
 • Tuoli
 • Yöpöytä
 • Ilmainen Wifi
 • Kaappitilaa omille tavaroille
 • Televisio
 • Mikro
 • Kahvin- ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Paistinpannuja ja kattiloita
 • Ilmainen Wifi
 • Siivousvälineet

Sauna on sovittaessa opiskelijoiden käytettävissä kesäaikaan ja itsepalvelupesulassa voit pestä pyykkiä.

Asuntolassa asuminen on tuettua asumista ja hyvin edullista verrattain Salon alueen vuokrahintoihin. Asumiseen opistolla sinun on mahdollista saada tukea opintotuen asumislisästä. Lue lisää asumisen rahoittamisesta ja kustannuksista: Opintojen hinta

Huoneiden hinnat määräytyvät huoneen koon mukaan.

Oppivelvollisen on mahdollista asua opistolla opiskelun ajan kouluviikot (ma-pe). Tämä on hieno mahdollisuus tutustua itsenäiseen, mutta myös yhteisölliseen opiskelijaelämään. Viikonloput opiskelija viettää kotona. Opiskelu, ruokailu ja majoitus ovat maksuttomia oppivelvollisille suunnatussa koulutuksessa.

Koulutukseen sisältyy majoitus 2 hengen huoneessa. Huomioithan kuitenkin, että asuntolapaikkoja on rajoitetusti ja asuntolapaikan myöntämisessä otetaan huomioon asuntolapaikan tarve. Majoitus 1 hengen huoneessa maksaa 100 e/ kk (1hh rajallinen määrä).

Hinta viikonloppumajoitukselle on 30 e/ viikonloppu (mikäli majoitustilaa on vapaana). Tiedustele viikonlopun majoitustoiveita aina erikseen opiston toimistolta.

Asuntolassamme ei ole valvontaa.

ITSENÄISEN ELÄMISEN TAITOJA

Asuntola-asuminen on turvallinen vaihtoehto kun olet muuttamassa ensikertaa omaan asuntoon ja harjoittelet itsenäisen elämisen taitoja. Asuntolassa ei ole erillistä valvontaa ja siksi toivomme sinun olevan jo 18 vuotta täyttänyt muuttaessasi meille asumaan. Asuntola on avoinna opintojen aikana ja suljettu oppilaitoksen loma-aikoina.

Vaikka et tuntisikaan ketään saapuessasi asumaan opistolle, löydät varmasti pian uusia samanhenkisiä ystäviä!

VAPAA-AIKA

Opiston kaunis miljöö inspiroi liikkumaan luonnossa. Iltaisin on mukava kokoontua solukavereiden kanssa yhdessä vaikka nuotiolle tai viettämään saunailtaa. Lisäksi on mahdollista järjestää yhteisiä liikuntavuoroja, joihin voit halutessasi osallistua. Oppilasneuvosto järjestää vuosittain mm. yhteisiä elokuvailtoja, teemabileitä ym. mukavaa.

Muurlan idylliseltä kyläraitilta löydät kirjaston lisäksi myös mm. ruokakaupan sekä pubin ja terassin. M-market Muurla sijaitsee vain 200 metrin päässä opistolta. Pikavuoropysäkin lähellä on myös Muurla Design marketin tehtaanmyymälä ja myymälän yhteydessä sijaitseva kahvila-ravintola.

salo

Muurlan Opisto sijaitsee n. 15 minuutin ajomatkan päässä Salosta. Salon keskustan palvelut tarjoavat monipuolista vapaa-ajan vietettä ja harrastusmahdollisuuksia, kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa unohtamatta.

Salon seudun upeat luonto- ja ulkoilukohteet ovat vertaansa vailla, kuten vaikkapa Teijon kansallispuisto, Mathildedal, idylliset ruukkikylät, saaristo ja koko rannikkoalue. Tutustu lisää visitsalo.fi ja anna Salon yllättää!

Suuremman kaupungin sykettä kaipaavat pääsevät nopeasti Muurlasta myös Turkuun tai Helsinkiin!

lisätietoa

Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15
toimisto@muurlanopisto.fi
tai 044 758 1500