Muurlan opiston logo

muurlan opisto

Esittely

Muurlan Opisto on vuonna 1942 perustettu kansanopisto, joka sijaitsee Muurlan kylässä Salossa, sopivasti Turun ja Helsingin välissä.

Opiston alkuvaiheessa kaikki opiskelivat yleislinjalla. 70-luvun lopulla keskiasteen koulu-uudistuslaki toi uudet koulutustarpeet ja kansanopistoissa oli aika alkaa puhumaan erilaisista linjoista. Vuosien aikana opistolla on toiminut mm. päivähoitajalinja, puutarhalinja, kasvatuslinja, käsityölinja sekä tiedotuslinja. Muurlan Opiston valokuvauslinja on toiminut vuodesta 1988 asti.

Muuran opiston senaattorilan ikkuna, jonka edessä ruusupensas
opisto_1

Esittely

Muurlan opisto on vuonna 1942 perustettu kansanopisto, joka sijaitsee Muurlan kylässä Salossa, sopivasti Turun ja Helsingin välissä.
Muurlan opisto kuvattuna ilmasta. Pellot ja Ylisjärvi aukeavat opiston ympärillä
Opiston alkuvaiheessa kaikki opiskelivat yleislinjalla. 70-luvun lopulla keskiasteen koulu-uudistuslaki toi uudet koulutustarpeet ja kansanopistoissa oli aika alkaa puhumaan erilaisista linjoista. Vuosien aikana opistolla on toiminut mm. päivähoitajalinja, puutarhalinja, kasvatuslinja, käsityölinja sekä tiedotuslinja. Muurlan opiston valokuvauslinja on toiminut vuodesta 1988 asti.
Tänä päivänä olemme luovien alojen, taidealan, valokuvauksen sekä työhyvinvoinnin ja työkykyä edistävien koulutusten kansanopisto. Meitä arjessa ohjaavia arvoja ovat sivistys, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, vastuu, luovuus, ilo, toivo sekä dialogisuus ja osallisuus.Haluamme opistona edistää luovien alojen ja kulttuurin ymmärrystä. Päivälinjoillemme saavutaan opiskelemaan valo- tai videokuvausta, sarjakuvaa, kuvataidetta tai animaatiota eri puolilta Suomea. Oppiminen on parhaimmillaan tutustumista itseen ja oman hyvinvoinnin lisäämistä ilman suorituspaineita loppuelämän valinnoista. Tarjoamalla mahdollisuuden tutustua luoviin aloihin varteen otettavana vaihtoehtona, annamme ihmisille rohkeuden seurata omaa kutsumustaan.Koulutamme ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko‑opinnot, urakehitys tai parempi elämä ja oma hyvinvointi. Tavoitteemme on, että kansanopiston käynyt opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään.Muurlan Opiston yhteisöllisessä ilmapiirissä opitaan myös tärkeitä sosiaalisia taitoja ja solmitaan ystävyyssuhteita, jotka voivat kantaa läpi elämän. Opistomme tunnetaan laadustaan ja hyvästä ilmapiiristä, jonne sinä voit tulla juuri sellaisena kuin olet! Kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoiden yksilöllisiin tarpeisiin. Keskitymme opetuksessa olennaiseen ja menemme nopeasti teoriasta käytäntöön. Luomme opiskelijan ympärille yhteisön, joka auttaa ja tukee opintojen aikana ja jälkeen.

opiston tavoitteet

  • Alan ammatillisten taitojen ja yleissivistyksen kohottaminen
  • Jatko-opintovalmiuksien parantaminen
  • Yhteiskunnallisen tietämyksen parantaminen
  • Persoonallisen kehityksen tukeminen
  • Omaehtoisen ja elinikäisen oppimisen valmiuksien parantaminen

Opiskelumuodot

Muurlan opiston opintolinjoilla saa hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn ja valmiudet jatkokoulutuksiin. Linjaopiskelu on päätoimista ja kestää 1-2 vuotta.

Tutustu opintolinjoihin:

Monimuoto-opinnot mahdollistavat joustavan opiskelun työn ohessa. Koulutuksissa ryhmä kokoontuu Muurlan opistolle noin kerran kuukaudessa lähiopetusjaksolle, jonka välissä on aktiivista itseopiskelua. Katso kaikki monimuotokoulutukset.

Lyhytkurssit ovat viikonlopun tai viikon kestäviä koulutuksia. Monipuolisesta kurssitarjonnasta voi löytää uusia eväitä harrastuksiin, työhön ja arkielämään. Katso kaikki kurssit.

palvelut

Muurlan Opistolla on huoneita niin ryhmille kuin yksittäisille majoittujillekin. Lue lisää

Yksi asia, mikä saa satunnaisenkin kulkijan palaamaan Muurlan Opistolle, on erinomainen ruoka. Jaanan Herkkupöytä Oy valmistaa maittavan lounaan joka arkipäivä ma-pe klo 11-13. Lue lisää

Muurlan Opistolta löytyvät tilat niin pienille palavereille kuin isommille seminaareille tai koulutuksille, tyky-päiville sekä ikimuistoisille juhlillekin. Lue lisää

Sijainti

Kansanopistomme sijaitsee sinulle sopivasti Turun ja Helsingin välissä, Salon Muurlassa.

Opistomme on ollut jo vuosikymmenten ajan paikka jossa ihmiset ovat voineet opiskella, kohdata ja nauttia luonnosta. Muurlan opiston kaunis luonto tarjoaa vierailijoilleen vaihtuvan maiseman vuoden jokaisena päivänä, kauniin Ylisjärven rannalla.

Kartta ja liikenneyhteydet

omenapuu keltaisen rakennuksen, Muurlan tuvan edessä Muurlan opiston pihalla

yhteys­tiedot

Muurlan Opistolla sinua palvelee
toimisto@muurlanopisto.fi
044 758 1500
Muurlantie 365, 25130 Muurla