Muurlan opiston logo

hakijalle

Mukavaa, että olet kiinnostunut koulutuksistamme!

Lukuvuosi Muurlan Opistolla alkaa 4.9.2023. Voit jättää hakemuksesi syksyllä 2023 alkaviin koulutuksiimme 14.8.2023 asti.

Opiskelijoita Muurlan opiston pihalla ensimmäisenä päivänä

valokuva

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin.

sarjakuva

Sarjakuvataiteen linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka.

animaatio

Animaatiolinjalla tutustutaan animaation tekniikoihin, kuten stop motion- ja piirrosanimaatio, sekä niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin.

slow photography

Pysähdy kuvan ja ilmaisun äärelle. Kevätlukukauden kestävällä Slow photography -koulutuksessa pääset keskittymään oman kuvailmaisun kehittämiseen sekä erilaisiin analogisiin kuvantekemisen menetelmiin. Hae 11.12.2022 mennessä. Koulutus kestää lukukauden 9.1.2023-2.6.2023.

taide

Oletko oppivelvollinen, mutta et ole vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

valokuva

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin.

sarjakuva

Sarjakuvataiteen linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka.

animaatio

Animaatiolinjalla tutustutaan animaation tekniikoihin, kuten stop motion- ja piirrosanimaatio, sekä niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin.

slow photo­graphy

Pysähdy kuvan ja ilmaisun äärelle. Kevätlukukauden kestävällä Slow photography -koulutuksessa pääset keskittymään oman kuvailmaisun kehittämiseen sekä erilaisiin analogisiin kuvantekemisen menetelmiin. Hae 11.12.2022 mennessä. Koulutus kestää lukukauden 9.1.2023-2.6.2023.

taide

Oletko oppivelvollinen, mutta et vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Hakeminen

ennen hakemista

Muurlan Opistolle haetaan opiston omalla haulla (valokuvaus, sarjakuvataide, animaatio, video ja nykytaide). Voit siis hakea meille, vaikka olisitkin jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua. Opiston linjoista taidevuosi oppivelvolliselle on mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, haku kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. 

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty. Lisätietoja saat Muurlan Opiston toimistolta 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi.

Kuka voi hakea

 • Muurlan Opistolle voi hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa meillä ei ole!
 • Valokuvaus-, sarjakuvataide-, animaatio-, video- ja nykytaidelinja eivät ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, joten meille voit hakea vaikka olisit mukana yhteishaussakin.
 • Taidevuosi oppivelvollisille Muurlassa sopii erityisesti sellaiselle oppivelvollisuutta suorittavalle opiskelijalle, joka on kiinnostunut luovista aloista ja ilmaisusta.
 • Vuosittain meille hakee ammatillisen koulutiensä aloittavia nuoria aikuisia, mutta myös aikuisia jotka haluavat täydentää osaamistaan tai haaveilevat alan vaihdosta. Olemme tukenasi haaveittesi toteuttamisessa elämäntilanteestasi riippumatta.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

 • Haluamme kannustaa ilman opiskelupaikkaa jääneitä hakijoita opiskeluun Muurlan Opiston valmentaville linjoille.
 • Kansanopistovuosi antaa sinulle uutta potkua uudelle hakukierrokselle tuleviin jatko-opintoihisi eikä se vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.

hakuohjeet

 • Voit jättää hakemuksen syksyllä 2023 alkaviin koulutuksiimme 14.8.2023 asti.
 • Hakuajan päätyttyäkin voit vielä tiedustella vapaita opiskelupaikkoja! P. 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi
 • Täytä hakemuksesi Muurlan Opiston verkkosivuilla:
 • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostitse vahvistusviestin, että hakemuksesi on vastaanotettu.
 • Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty.

Opiskelijavalinnat

 • Linjoille on rajoitettu määrä paikkoja, joiden täytyttyä otamme hakijoita varasijalle.
 • Hakemuksesi saatuamme sovimme kanssasi haastatteluajan. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Haastattelun jälkeen saat postitse lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen.

Rekisteröintimaksu

 • Vahvistat opiskelupaikkasi maksamalla rekisteröintimaksun.
 • Rekisteröintimaksu hyvitetään sinulle ensimmäisessä opintomaksussa lukuvuoden alettua. Mikäli peruutat jo vastaanottamasi opiskelupaikan, maksua ei palauteta.

Rekisteröintimaksun maksutiedot:

 • Maksu: tarkista hakiessasi maksettava summa
 • Tili: FI15 5410 0220 2558 09
 • Viesti: oma nimi, opintolinja ja teksti ”rekisteröintimaksu”

Hakupisteet

 • Kansanopistossa vietetty vuosi ei vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa.
 • Kansanopistolinjan valitseva ei myöskään menetä ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua yhteishaun valintapisteitä (8).
  Opiston koulutus voi antaa siis 14 lisäpistettä yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeville.
Kolme alumnia mongobileissä Muurlan opistolla
Opiskelija maalaa terassilla, ympärillä taidetarvikkeita

Opiskelu Muurlan opistolla

Muurlan opiston opintolinjoilla saat hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn ja valmiudet jatkokoulutuksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista. Lukuvuosi on 36 opintoviikkoa, kestäen syyskuusta seuraavan vuoden toukokuuhun.

Linjaopiskelu koostuu luennoista, oppiainekohtaisista projekteista, ryhmätöistä, tutustumiskäynneistä, tehtävien tekemisestä, ohjatusta- ja itsenäisestä työskentelystä sekä keväällä yhteisnäyttelyn rakentamisesta. Työskentelytilat ovat iltaisin opiskelijoiden käytettävissä.

Opetuksemme on keskustelevaa ja omaan ajatteluun kannustavaa. Avoin ja yhteisöllinen ilmapiiri tukee opiskelua. Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoiden henkilökohtaista kehittymistä.

Tutustu linjakohtaisiin opetussisältöihin:

opintojen sisältö

Piirroskuva kameratekniikan opettajasta

Luennot

Opiston omien opettajien lisäksi meillä käy luennoimassa useita ammattilaisia.

piirroskuva projektisuunnittelusta

Projektit

Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja yritysyhteistyöt mahdollistavat opiskelijoille työskentelyn todellisessa työympäristössä.

Piirroskuva opiskelijoista tekemässä ryhmätyötä

Ryhmätyöt

Opetukseen kuuluvat ryhmätyöt niin linjojen sisällä kuin yhdessä kaikkien kesken.
piirroskuva opiskelijaryhmä tutustumassa alan yrityksiin

Tutustumiskäynnit

piirroskuva opiskelijasta tekemässä tehtäviä

Tehtävät

Itsenäisesti ja ryhmissä toteutettavien harjoitusten kautta opitaan alojen käytäntöjä, välineitä ja tekniikoita.

Piirroskuva opiskelijasta näyttelyssä

Näyttely

Vuosittain järjestettävä näyttely on hieno kokemus päästä näyttämään omaa osaamistaan.

Lisätietoa

Annamme mielellämme lisätietoja sinua kiinnostavasta opintolinjasta. Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15
toimisto@muurlanopisto.fi
tai 044 758 1500.

Haastattelussa sinun on mahdollista päästä keskustelemaan ja esittämään tarkempia kysymyksiä opettajillemme. Samalla tutustut myös Muurlan opiston kauniiseen miljööseen sekä tiloihin ja laitteisiin.

Autamme sinua mielellämme hakuprosessissa Muurlan opistolle, joten ethän epäröi olla yhteydessä sinua askarruttavissa asioissa!