Muurlan opiston logo

hakijalle

Hae nyt

Seuraava lukuvuosi Muurlan Opistolla alkaa 2.9.2024 ja meistä olisi mahtavaa, jos sinäkin olisit mukana!

Vietä upea välivuosi luovia aloja opiskellen, preppaa pääsykokeisiin tai täydennä osaamistasi! Olipa suunnitelmasi mikä tahansa – olemme täällä sinua varten!

Rullaile alemmas ja jätä hakemuksesi jo tänään luovien alojen koulutuksiin – viimeistään kuitenkin 11.8.2024 mennessä!

Opiskelijat luennolla isontalon salissa.
Valokuvausopiskelija ripustaa näyttelykuvia

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vahvan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin. Lähdemme liikkeelle kameran käytön alkeista ja perehdymme monipuolisesti valokuvauksen laajaan kenttään. Opit tulkitsemaan kuvaa tehokkaasti sekä luomaan tarinoita ja tunnelmia kuviesi avulla. Useat tämän päivän valokuvaajista ovat saaneet potkua uralleen juuri Muurlan Opiston koulutuksesta. 

Oletko kiinnostunut animaatiosta ja haluaisit itse oppia tekemään niitä? Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot animaation ja elokuvan toteuttamiseen. Tavoitteena on, että löydät itsellesi ominaisimmat ilmaisukeinot. Opinnot valmentavat sinut ammatillisiin opintoihin ja kansanopistovuoden jälkeen sinun on helppo jatkaa opintojasi esimerkiksi animaatio-, peli- tai elokuva-alalle.

Sarjakuva & kuvittaminen -linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka. Koulutus antaa hyvän pohjan sarjakuvataiteilijan ammattiin ja graafisen suunnittelun, kuvataiteiden, elokuvan, pelialan sekä muun visuaalisen viestinnän jatko-opintoihin.

Art&go -linjalla opiskelet monialaisesti taiteita ja syvennyt itseäsi kiinnostavaan taiteen tekemisen tekniikkaan, ilmiöön tai projektiin. Taidevuosi antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä taiteen tekemiseen tavoitteellisemmin esim. tähdäten korkeakouluopintoihin tai taiteilijan ammattiin. Koulutus sopii kaikille taiteesta, viestinnästä sekä itseilmaisusta kiinnostuneille.

Oletko oppivelvollinen, mutta et ole vielä varma minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan Opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Kevään 2024 yhteishaku taidevuosi-opintoihin on nyt ohi. Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja opistomme toimistolta.

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin. Tutustu valokuvaukseen kameratekniikasta studiokuvaukseen, valaisun ymmärtämisestä aina kuvankäsittelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen.

Animaatiolinjalla tutustutaan animaation tekniikoihin, kuten stop motion- ja piirrosanimaatio, sekä niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin.

Sarjakuvataiteen linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka.

Art&go -linjalla opiskelet monialaisesti taiteita ja syvennyt itseäsi kiinnostavaan taiteen tekemisen tekniikkaan, ilmiöön tai projektiin. Taidevuosi antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä taiteen tekemiseen tavoitteellisemmin esim korkeakouluopintoihin tai taiteilijan ammattiin tähdäten. Voit myös hyödyntää opintoja oman tekemisen tavan etsimiseen, välivuoteen tai irtiottoon taideopintojen parissa.

Oletko oppivelvollinen, mutta et vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Taidelinjalle haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa 20.2.–19.3.2024.

Opintopolku.fi ->
Tutustu koulutukseen ->

Hakeminen

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty. Lisätietoja saat Muurlan Opiston toimistolta 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi.
 

Muurlan Opistolle haetaan opiston omalla haulla (valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio, art & go taidevuosi). Voit siis hakea meille, vaikka olisitkin jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua.

Opiston linjoista taidevuosi oppivelvolliselle on ainoana mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, haku kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

 • Muurlan Opiston valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio, art & go taidevuosi -linjoille voi hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa meillä ei ole!
 • Taidevuosi oppivelvollisille koulutus on suunnattu perusopetuksen päättäville opiskelijoille.
 • Valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio ja art & go taidevuosi eivät ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, joten meille voit hakea sinulle sopivana ajankohtana tai vaikka olisit mukana yhteishaussa.
 • Vuosittain meille hakee ammatillisen koulutiensä aloittavia nuoria aikuisia, mutta myös aikuisia, jotka haluavat täydentää osaamistaan tai haaveilevat alan vaihdosta. Olemme tukenasi haaveittesi toteuttamisessa elämäntilanteestasi riippumatta.
 • Jätä hakemuksesi 11.8.2024 mennessä.
 • Muurlan Opiston linjoille: valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio, art & go taidevuosi haetaan opiston omalla haulla. Tällä hetkellä voit jättää hakemuksesi jo syksyn 2024 opintoihin.
 • Hakemuksen lähettämisen jälkeen opettajamme on sinuun yhteydessä sopiakseen kanssasi haastatteluajan. Haastattelu voidaan toteuttaa Muurlan Opistolla tai puhelinhaastatteluna.
 • Mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty.
 • Haastattelun jälkeen saat vahvistuksen opiskelupaikastasi, lisätietoa opinnoistasi sekä ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseen.
 • Viestimme sähköisesti, joten huolehdithan, että yhteystietosi ovat oikein.

Opiston linjoista taidevuosi oppivelvolliselle on mukana valtakunnallisessa yhteishaussa.

 • Kevään 2024 yhteishaku taidevuosi opintoihin on nyt ohi.
  Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja opistomme toimistolta >> toimisto@muurlanopisto.fi.
 • Kansanopistossa vietetty vuosi ei vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa.
 • Linjoille on rajoitettu määrä paikkoja, joiden täytyttyä otamme hakijoita varasijalle.
 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Haastattelun jälkeen saat postitse lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen.
 • Opiskelijavalinnoista ilmoitamme sähköisesti.
 • Vahvistat opiskelupaikkasi maksamalla rekisteröintimaksun.
 • Rekisteröintimaksu hyvitetään sinulle ensimmäisessä opintomaksussa lukuvuoden alettua. Mikäli peruutat jo vastaanottamasi opiskelupaikan, maksua ei palauteta.

Rekisteröintimaksun maksutiedot:

 • Maksu: tarkista hakiessasi maksettava summa
 • Tili: FI15 5410 0220 2558 09
 • Viesti: oma nimi, opintolinja ja teksti ”rekisteröintimaksu”

Tutustu myös näihin

 • Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja toimisto@muurlanopisto.fi | 044 758 1500.
 • Haluamme kannustaa ilman opiskelupaikkaa jääneitä hakijoita opiskeluun Muurlan Opiston valmentaville linjoille.
 • Kansanopistovuosi antaa sinulle uutta potkua uudelle hakukierrokselle tuleviin jatko-opintoihisi eikä se vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.

Opiskelijanamme sinun on mahdollista suorittaa Turku AMK:n järjestämiä avoimen ammattikorkeakoulun kursseja. Lue lisää!

Opiskelija luonnostelee luonnosvihkoon terassilla
Opettaja opettaa Muurlan opiston opiskelijoille ammattitietoutta.

Opiskelu Muurlan Opistolla

Muurlan Opiston opintolinjoilla saat hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn ja valmiudet jatkokoulutuksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista. Lukuvuosi on 54 opintopistettä, kestäen syyskuusta seuraavan vuoden toukokuuhun.

Linjaopiskelu koostuu luennoista, oppiainekohtaisista projekteista, yritysyhteistöistä, ryhmätöistä, tutustumiskäynneistä, tehtävien tekemisestä, ohjatusta- ja itsenäisestä työskentelystä sekä keväällä yhteisnäyttelyn rakentamisesta. Työskentelytilat ovat iltaisin opiskelijoiden käytettävissä.

Opetuksemme on keskustelevaa ja omaan ajatteluun kannustavaa. Avoin ja yhteisöllinen ilmapiiri tukee opiskelua. Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoiden henkilökohtaista kehittymistä.

opintojen sisältö

Piirroskuva kameratekniikan opettajasta

Luennot

Opiston omien opettajien lisäksi meillä käy luennoimassa useita ammattilaisia.

piirroskuva projektisuunnittelusta

Projektit

Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja yritysyhteistyöt mahdollistavat opiskelijoille työskentelyn todellisessa työympäristössä.

Piirroskuva opiskelijoista tekemässä ryhmätyötä

Ryhmätyöt

Opetukseen kuuluvat ryhmätyöt niin linjojen sisällä kuin yhdessä kaikkien kesken.
piirroskuva opiskelijaryhmä tutustumassa alan yrityksiin

Tutustumiskäynnit

piirroskuva opiskelijasta tekemässä tehtäviä

Tehtävät

Itsenäisesti ja ryhmissä toteutettavien harjoitusten kautta opitaan alojen käytäntöjä, välineitä ja tekniikoita.

Piirroskuva opiskelijasta näyttelyssä

Näyttely

Vuosittain järjestettävä näyttely on hieno kokemus päästä näyttämään omaa osaamistaan.

Lisätietoa

Annamme mielellämme lisätietoja sinua kiinnostavasta opintolinjasta. Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15
toimisto@muurlanopisto.fi
tai 044 758 1500.

Haastattelussa sinun on mahdollista päästä keskustelemaan ja esittämään tarkempia kysymyksiä opettajillemme. Samalla tutustut myös Muurlan Opiston kauniiseen miljööseen sekä tiloihin ja laitteisiin.

Autamme sinua mielellämme hakuprosessissa Muurlan Opistolle, joten ethän epäröi olla yhteydessä sinua askarruttavissa asioissa!