Hae opiskelemaan syksyllä 2021 alkaviin koulutuksiin

Mukavaa, että olet kiinnostunut koulutuksistamme!

Lukuvuosi Muurlan Opistolla alkaa 1.9.2021 ja voit edelleen jättää hakemuksen syksyllä 2021 alkaviin koulutuksiimme.

Muurlan Opistolle haetaan opiston omalla haulla, emme kuulu valtakunnalliseen yhteishakuun. Voit siis hakea meille, vaikka olisitkin jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty. Lisätietoja saat Muurlan Opiston toimistolta 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi.

Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Haluamme kannustaa ilman opiskelupaikkaa jääneitä hakijoita opiskeluun Muurlan Opiston valmentaville linjoille. Kansanopistovuosi antaa sinulle uutta potkua uudelle hakukierrokselle tuleviin jatko-opintoihisi ja se ei vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.

Kuka voi hakea Muurlan Opistolle opiskelemaan?

Muurlan Opistolle voi hakea kaikki 18-vuotta täyttäneet. Yläikärajaa meillä ei ole! Emme ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, joten meille voit hakea vaikka olisit mukana yhteishaussakin.

Vuosittain meille hakee ammatillisen koulutiensä aloittavia nuoria aikuisia, mutta myös aikuisia jotka haluavat täydentää osaamistaan tai haaveilevat alan vaihdosta. Olemme tukenasi sinun haaveiden toteuttamisessa elämäntilanteestasi riippumatta.

Hakupisteet

Kansanopistossa vietetty vuosi ei vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.

Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa. Kansanopistolinjan valitseva ei myöskään menetä ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua yhteishaun valintapisteitä (8). Opiston koulutus voi antaa siis 14 lisäpistettä yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeville.

Opiskelu Muurlan Opistolla

Linjaopiskelu koostuu luennoista, oppiainekohtaisista projekteista, ryhmätöistä, tutustumiskäynneistä, tehtävien tekemisestä, ohjatusta- ja itsenäisestä työskentelystä sekä keväällä yhteisnäyttelyn rakentamisesta. Työskentelytilat ovat iltaisin ja viikonloppuisin opiskelijoiden käytettävissä. Linjoilla opiskelu on päätoimista. Lukuvuosi on 36 opintoviikkoa, kestäen syyskuusta seuraavan vuoden toukokuuhun.

Opetuksemme on keskustelevaa ja omaan ajatteluun kannustavaa. Avoin ja yhteisöllinen ilmapiiri tukee opiskelua. Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoiden henkilökohtaista kehittymistä ja ilmaisua.

Koulutuksemme perustuu vahvasti alan ammatillisten taitojen ja

 • yleissivistyksen kohottamiseen
 • jatko-opintovalmiuksien parantamiseen
 • yhteiskunnallisen tietämyksen parantamiseen
 • persoonallisen kehityksen tukemiseen
 • omaehtoisen ja elinikäisen oppimisen valmiuksien parantamiseen

Ennen hakemista

Ennen hakulomakkeen täyttämistä muistathan käydä tutustumassa vielä:

Hakuohjeet

 • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostitse vahvistusviestin, että hakemuksesi on vastaanotettu.
 • Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty.
 • Sovimme kanssasi haastatteluajan. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Haastattelun jälkeen saat postitse lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. 
 • Vahvista opiskelupaikkasi maksamalla rekisteröintimaksu.
 • Linjoille on rajoitettu määrä paikkoja, joiden täytyttyä otamme hakijoita varasijalle.
 • Hakuajan päätyttyäkin voit vielä tiedustella vapaita opiskelupaikkoja! P. 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan opiskelijalle henkilökohtaisesti haastattelun jälkeen. Lähetämme sinulle postitse lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen.

Maksaessasi rekisteröintimaksun, varmistat opiskelupaikkasi syksyllä alkavassa koulutuksessa. Rekisteröintimaksu hyvitetään sinulle ensimmäisessä opintomaksussa lukuvuoden alettua. Mikäli peruutat jo vastaanottamasi opiskelupaikan, maksua ei palauteta.

Rekisteröintimaksun maksutiedot:

 • Maksu: tarkista hakiessasi maksettava summa
 • Tili: FI15 5410 0220 2558 09
 • Viesti: oma nimi, opintolinja ja teksti ”rekisteröintimaksu”

Lisätietoa opiskelusta

Annamme mielellämme lisätietoja sinua kiinnostavasta opintolinjasta. Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15 toimisto@muurlanopisto.fi tai 044 758 1500.

Haastattelussa sinun on mahdollista päästä keskustelemaan ja esittämään tarkempia kysymyksiä opettajillemme. Samalla tutustut myös Muurlan opiston kauniiseen miljööseen sekä tiloihin ja laitteisiin.

Autamme sinua mielellämme hakuprosessissa Muurlan opistolle, joten ethän epäröi olla yhteydessä sinua askarruttavissa asioissa!

Comments are closed