Muurlan opiston logo

hakijalle

Mahtavaa, että olet kiinnostunut koulutuksistamme!

Lukuvuosi Muurlan Opistolla on alkanut 4.9.2023. Voit tiedustella vielä vapaita opiskelupaikkoja: toimisto@muurlanopisto.fi

Rullaile alemmas ja jätä hakemuksesi jo tänään!

sarjakuva & kuvittaminen

Sarjakuva & kuvittaminen -linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka. Koulutus antaa hyvän pohjan sarjakuvataiteilijan ammattiin ja graafisen suunnittelun, kuvataiteiden, elokuvan, pelialan sekä muun visuaalisen viestinnän jatko-opintoihin.

valokuva

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vahvan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin. Lähdemme liikkeelle kameran käytön alkeista ja perehdymme monipuolisesti valokuvauksen laajaan kenttään. Opit tulkitsemaan kuvaa tehokkaasti sekä luomaan tarinoita ja tunnelmia kuviesi avulla.

animaatio

Oletko kiinnostunut animaatiosta ja haluaisit itse oppia tekemään niitä? Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot animaation ja elokuvan toteuttamiseen. Tavoitteena on, että löydät itsellesi ominaisimmat ilmaisukeinot. Opinnot valmentavat sinut ammatillisiin opintoihin ja kansanopistovuoden jälkeen sinun on helppo jatkaa opintojasi esimerkiksi animaatio-, peli-, tai elokuva-alalle.

art&go taidevuosi

Art&go -linjalla opiskelet monialaisesti taiteita ja syvennyt itseäsi kiinnostavaan taiteen tekemisen tekniikkaan, ilmiöön tai projektiin. Taidevuosi antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä taiteen tekemiseen tavoitteellisemmin esim. korkeakouluopintoihin tai taiteilijan ammattiin tähdäten. Koulutus sopii kaikille taiteesta, viestinnästä sekä itseilmaisusta kiinnostuneille.

taidevuosi
oppivelvollisille

Oletko oppivelvollinen, mutta et ole vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Yhteishaku 2023 on päättynyt.

Taidelinjalle haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa seuraavan kerran keväällä 2024.

 

sarjakuva & kuvittaminen

Sarjakuvataiteen linjalla perehdytään sarjakuvan tekemisen työvaiheisiin ideoinnista ja käsikirjoittamisesta taittamiseen ja painamiseen saakka.

valokuva

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin. Tutustu valokuvaukseen kameratekniikasta studiokuvaukseen, valaisun ymmärtämisestä aina kuvankäsittelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen.

animaatio

Animaatiolinjalla tutustutaan animaation tekniikoihin, kuten stop motion- ja piirrosanimaatio, sekä niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin.

art&go taidevuosi

Art&go -linjalla opiskelet monialaisesti taiteita ja syvennyt itseäsi kiinnostavaan taiteen tekemisen tekniikkaan, ilmiöön tai projektiin. Taidevuosi antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä taiteen tekemiseen tavoitteellisemmin esim korkeakouluopintoihin tai taiteilijan ammattiin tähdäten. Voit myös hyödyntää opintoja oman tekemisen tavan etsimiseen, välivuoteen tai irtiottoon taideopintojen parissa.

taidevuosi
oppivelvollisille

Oletko oppivelvollinen, mutta et vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Yhteishaku 2023 on päättynyt.

Taidelinjalle haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa seuraavan kerran keväällä 2024.

Hakeminen

ennen hakemista

Muurlan Opistolle haetaan opiston omalla haulla (valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio, art & go taidevuosi). Voit siis hakea meille, vaikka olisitkin jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista päiväopiskelua.

Opiston linjoista taidevuosi oppivelvolliselle on mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, haku kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. 

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty. Lisätietoja saat Muurlan Opiston toimistolta 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi.

Kuka voi hakea

 • Muurlan opiston linjoille (valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio, art & go taidevuosi) voi hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa meillä ei ole!
 • Taidevuosi oppivelvollisille koulutus on suunnattu perusopetuksen päättäville opiskelijoille.
 • Valokuva, sarjakuva & kuvittaminen, animaatio ja art & go taidevuosi eivät ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa, joten meille voit hakea sinulle sopivana ajankohtana tai vaikka olisit mukana yhteishaussa.
 • Vuosittain meille hakee ammatillisen koulutiensä aloittavia nuoria aikuisia, mutta myös aikuisia jotka haluavat täydentää osaamistaan tai haaveilevat alan vaihdosta. Olemme tukenasi haaveittesi toteuttamisessa elämäntilanteestasi riippumatta.

hakuohjeet

 • Linjaopinnot ovat alkaneet 4.9.2023.
 • Voit vielä tiedustella vapaita opiskelupaikkoja: p. 044 758 1500, toimisto@muurlanopisto.fi
 • Täytä hakemuksesi Muurlan Opiston verkkosivuilla:
 • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostitse vahvistusviestin, että hakemuksesi on vastaanotettu.
 • Hakemuksia käsitellään jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja mikäli et ole saanut hakemuksen lähetettyäsi viikon kuluessa opistolta yhteydenottoa, ole ystävällinen ja tarkista opistolta, että hakemuksesi on käsitelty.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

 • Haluamme kannustaa ilman opiskelupaikkaa jääneitä hakijoita opiskeluun Muurlan Opiston valmentaville linjoille.
 • Kansanopistovuosi antaa sinulle uutta potkua uudelle hakukierrokselle tuleviin jatko-opintoihisi eikä se vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.

Opiskelijavalinnat

 • Linjoille on rajoitettu määrä paikkoja, joiden täytyttyä otamme hakijoita varasijalle.
 • Hakemuksesi saatuamme sovimme kanssasi haastatteluajan. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Haastattelun jälkeen saat postitse lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen.

Rekisteröintimaksu

 • Vahvistat opiskelupaikkasi maksamalla rekisteröintimaksun.
 • Rekisteröintimaksu hyvitetään sinulle ensimmäisessä opintomaksussa lukuvuoden alettua. Mikäli peruutat jo vastaanottamasi opiskelupaikan, maksua ei palauteta.

Rekisteröintimaksun maksutiedot:

 • Maksu: tarkista hakiessasi maksettava summa
 • Tili: FI15 5410 0220 2558 09
 • Viesti: oma nimi, opintolinja ja teksti ”rekisteröintimaksu”

Hakupisteet

 • Kansanopistossa vietetty vuosi ei vie paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa.
Opiskelija luonnostelee luonnosvihkoon terassilla
Opettaja opettaa Muurlan opiston opiskelijoille ammattitietoutta.

Opiskelu Muurlan Opistolla

Muurlan Opiston opintolinjoilla saat hyvän pohjan luovilla aloilla työskentelyyn ja valmiudet jatkokoulutuksiin. Opiskelu linjoilla on päätoimista. Lukuvuosi on 36 opintoviikkoa, kestäen syyskuusta seuraavan vuoden toukokuuhun.

Linjaopiskelu koostuu luennoista, oppiainekohtaisista projekteista, yritysyhteistöistä, ryhmätöistä, tutustumiskäynneistä, tehtävien tekemisestä, ohjatusta- ja itsenäisestä työskentelystä sekä keväällä yhteisnäyttelyn rakentamisesta. Työskentelytilat ovat iltaisin opiskelijoiden käytettävissä.

Opetuksemme on keskustelevaa ja omaan ajatteluun kannustavaa. Avoin ja yhteisöllinen ilmapiiri tukee opiskelua. Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoiden henkilökohtaista kehittymistä.

Tutustu linjakohtaisiin opetussisältöihin:

Opiskelijanamme sinun on mahdollista suorittaa Turku AMK:n järjestämiä avoimen ammattikorkeakoulun kursseja. Lue lisää!

 

opintojen sisältö

Piirroskuva kameratekniikan opettajasta

Luennot

Opiston omien opettajien lisäksi meillä käy luennoimassa useita ammattilaisia.

piirroskuva projektisuunnittelusta

Projektit

Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja yritysyhteistyöt mahdollistavat opiskelijoille työskentelyn todellisessa työympäristössä.

Piirroskuva opiskelijoista tekemässä ryhmätyötä

Ryhmätyöt

Opetukseen kuuluvat ryhmätyöt niin linjojen sisällä kuin yhdessä kaikkien kesken.
piirroskuva opiskelijaryhmä tutustumassa alan yrityksiin

Tutustumiskäynnit

piirroskuva opiskelijasta tekemässä tehtäviä

Tehtävät

Itsenäisesti ja ryhmissä toteutettavien harjoitusten kautta opitaan alojen käytäntöjä, välineitä ja tekniikoita.

Piirroskuva opiskelijasta näyttelyssä

Näyttely

Vuosittain järjestettävä näyttely on hieno kokemus päästä näyttämään omaa osaamistaan.

Lisätietoa

Annamme mielellämme lisätietoja sinua kiinnostavasta opintolinjasta. Tavoitat meidät arkisin klo 8-15.15
toimisto@muurlanopisto.fi
tai 044 758 1500.

Haastattelussa sinun on mahdollista päästä keskustelemaan ja esittämään tarkempia kysymyksiä opettajillemme. Samalla tutustut myös Muurlan opiston kauniiseen miljööseen sekä tiloihin ja laitteisiin.

Autamme sinua mielellämme hakuprosessissa Muurlan opistolle, joten ethän epäröi olla yhteydessä sinua askarruttavissa asioissa!