Muurlan opiston logo

graafisen suunnittelun peruskurssi

Opiskelija kuvaa asetelmaa pöydällä
Rajattu kuva graafisen suunnittelun opiskelijasta tutkimassa värikarttaa
rajattu kuva käsistä tekemässä graafista suunnittelua

koulutus alkaa 5.12.2023

Graafisen suunnittelun peruskurssin jälkeen sinulla on hallussasi graafisen suunnittelun perustiedot ja -taidot!

Sisältö

Graafisen suunnittelun peruskurssi toteutetaan hybridiopetuksena. Kuusi ensimmäistä jaksoa ovat etänä verkkoalustalla. Viimeinen jakso toteutetaan lähiopetuksena Muurlan Opistolla.

Opettelemme lempeästi ja tehokkaasti soveltamaan graafisten ohjelmien käyttöä. Koulutuksen jälkeen sinulla on hallussa graafisen suunnittelun perustiedot ja -taidot! Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia graafisia materiaaleja sekä webiin että painovalmiiksi tuotteeksi. Sinulla on mahdollisuus myös varata henkilökohtaista ohjausaikaa kouluttajalta.

Kaikki graafisen suunnittelun teoriasisällöt jaetaan kirjallisena materiaalina verkkoalustalle, joten pystyt syventymään teoriaan myös omassa tahdissa. Harjoitustyöt voivat olla täysin fiktiivisiä, oman yritysilmeen suunnitelmia tai todellisia asiakastöitä. Eli voit tuoda kurssille oman asiakastyöprojektisi, mutta kurssilla tarjotaan myös materiaalia työstettäväksi. Pääpainopisteet kurssilla: PhotoShopin, InDesignin ja Illustratorin peruskäytön opettelu. Tutustumme myös kahteen verkkoalustaan: Google Sitesiin ja Wixiin.

Koulutuksen rakenne, lähijaksot ja aikataulu

Koulutus koostuu seitsemästä koulutusjaksosta. Koulutuspäiviä on yhteensä 20 päivää.

Kurssi toteutuu hybridiopetuksena. Kuusi ensimmäistä jaksoa pidetään etäopetuksena verkkoalusta Google Classroomin kautta. Viimeinen jakso toteutetaan lähiopetuksena Muurlan Opistolla.

Sinulla on mahdollista varata myös henkilökohtaista ohjausaikaa kouluttajalta kuukausittain avautuvalta varauslistalta.

Koulutuksen aloitusjakso

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Pohjustus graafiseen suunnitteluun, ohjelmiin ja kurssin tavoitteisiin sekä aloitetaan Photoshop.

 • Sisältö: Digitaalisen kuvan teoria, Photoshopin käyttöliittymä, piirtotyökalut, valinnat, tasot, värisäädöt, kuvien korjailu ja tallennus eli tiedostomuodot ja kuvan valmistelu webiin/tulostukseen

1. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Google Sitesin ja Wixin peruskäyttö ja ylläpito.

 • Sisältö: Websivut/ portfolio/ blogi Wixillä tai Google Sitesilla. Opiskelijat tekevät perusnettisivut itselleen ja kurssin aikana sinne voi koota työnäytteitä ja/tai pitää oppimispäiväkirjaa blogin muodossa.

2. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Tutustutaan taitto-ohjelma InDesigniin.

 • Sisältö: Työympäristö, julkaisun asetukset, tekstin muotoilu, kuva taitossa, värien käyttö ja PDF-tiedoston tekeminen painoon ja näytölle. Pienimuotoisia harjoitustehtäviä (käyntikortti, yhden sivun lehtitaitto, postikortti).

3. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Aiheena Photoshop

 • Sisältö: Tarvittaessa kerrataan Photoshopin perusteita, jonka jälkeen syvennetään Photoshop-osaamista tutustumalla mm. säätötasoihin, tasomaskeihin, rajaaviin tasoihin. Syvennetään edistyneempiä valintatekniikoita. Monta harjoitustehtävää syväykseen, kuvien yhdistämiseen, yms.

4. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Aiheena InDesign

 • Sisältö: Palataan InDesignin pariin ja tehdään monisivuinen taittotyö, kuten laajempi esite, jonka ulkoasun opiskelija itse suunnittelee tehtävänannon pohjalta. Käydään läpi sivupohjat ja merkki/kappaletyylit. Työ aloitetaan ensimmäisenä opetuspäivänä ja viedään loppuun ennen seuraavaa opetuspäivää.

5. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Tutustutaan vektorigrafiikkaohjelma Illustratoriin ja erityisesti sillä piirtämiseen.

 • Sisältö: Työympäristö, perusmuodot, piirtotyökalut, värien luominen ja käyttö, pikselikuvan vektorointi, tehosteet, kaaviot ja symbolit sekä PDF:n tekeminen. Suunnitellaan ja luodaan joko itselle tai asiakkaalle (voi olla fiktiivinen) logo (ja yritysilme) sekä vektoroidaan ”huono” pikselikuva käyttökelpoiseksi tuotteeksi. Tällä kerralla käydään lävitse brändin kanssa työskentelyä. Jälkimmäisellä osuudella tehdään yhdessä kuvituskuva, jonka avulla opitaan lisää hyödyllisiä piirtotekniikoita Illustratorissa.

6. jaksolla varattavissa 4 h ohjausaikaa (aika jaetaan kurssilaisten kesken)

Koulutuspäivät:

Koulutuspäivät tarkentuvat pian.

Aluksi kerrataan tarvittaessa asioita Photoshopista, InDesignista ja Illustratorista, jonka jälkeen yhdistetään kaikkia opittuja taitoja tekemällä kirjankansi annetusta aiheesta. Suunnitellaan ulkoasu Photoshopissa/Illustratorissa, jonka jälkeen koostetaan kansi painovalmiiksi InDesignissa. Viimeistellään oma portfolio/websivu.

Viimeinen jakso toteutetaan lähiopetuksena Muurlan Opistolla. Sovi tarvittaessa vaihtoehtoisesta toteutustavasta kouluttajan kanssa.

koulutuksen kesto

Koulutus alkaa 5.12.2023.
Muut päivämäärät tarkentuvat pian.

Kenelle

Koulutus sopii hyvin sekä vasta-alkajille että jo aiheeseen ja ohjelmiin hieman tutustuneille. Tietokoneen perustaidot tulee hallita. Koulutuksen aikana jokainen oppii soveltamaan graafisten ohjelmien käyttöä omassa työssään tai harrastuksessaan.

ilmoittautuminen

 • Tiedot tarkentuvat pian. Lisätietoa: toimisto@muurlanopisto.fi
 • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun ennen koulutuksen alkua.
 • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.
 • Pidätämme oikeuden aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.

hinta

 • Koulutuksen hinta päivittyy pian.
 • Laskutus tapahtuu 3. erässä.
  Koulutuksen voi maksaa myös yhdessä erässä.
 • Koulutuksen hinta sisältää asiantuntevan opetuksen, koulutusmateriaalin, henkilökohtaista ohjausta sekä kurssiruokailun lähiopetusjaksolla.
 • Huom. hinta ei kata mahdollisia ohjelmien hankkimisesta koituvia kustannuksia.
 • Tutustu maksu- ja peruutusehtoihimme.

Opiskeluvälineet

 • Koulutuksessa tullaan työskentelemään Adoben ohjelmien kanssa. Varmistathan, että sinulla on käytössäsi ohjelmat koko koulutuksen ajan.
  Opiston opiskelijana voit tiedustella Aboben oppilaitoshintaisia ohjelmia: Adobe
 • Suosittelemme tietokonetta, joka täyttää Adoben omille ohjelmille asettamat vähimmäisvaatimukset. Tarkemmat tiedot Adoben sivuilta.
 • Tarvitset myös Google-tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen, jotta pääset sisälle kurssille.

kouluttaja

 • Carita Wallius
Graafisen suunnittelun peruskurssin kouluttaja Carita Wallius

carita wallius

Graafisen suunnittelun peruskurssin opettajana toimii Carita Wallius, joka on yrittäjä, graafinen suunnittelija sekä markkinoinnin pitkäaikainen ammattilainen.

Caritan yritys Mest Graphics Oy auttaa niin pienten kuin isojenkin yritysten graafisen ilmeen suunnittelussa tai sen selkeyttämisessä.