Avaimia oppivelvollisten koulutukseen

Kun kevään aurinko alkaa sulattaa talven lumia on monille nuorille aika pohtia tulevaisuuttaan ja jatko-opintopaikkoja. Helmikuussa alkava yhteishaku on jännittävää aikaa, joka avaa oven lukuisiin mahdollisuuksiin ja tarjoaa nuorille tilaisuuden löytää oma polkunsa. Yhteishaku on tärkeä askel kohti itsenäisyyttä ja ammatillista kehitystä. Monelle nuorelle on helppoa valita koulutus, joka parhaiten vastaa omia tulevaisuuden suunnitelmia ja kiinnostuksen kohteita, mutta mitäpä jos perinteiset opinnot eivät tunnu omalta jutulta?

Kansanopistokenttä tarjoaa nuorelle vaihtoehdon perinteisille opinnoille, luovan lähestymistavan oppimiseen. Kansanopistossa on tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia nuorille kehittää itseään ja löytää uusia kiinnostuksen kohteita, kuten Muurlan opistolla erilaiset luovien alojen koulutukset. Kansanopisto-opinnot tarjoavat nuorelle mahdollisuuden kasvaa kohti omaa täyttä potentiaalia ja luovat pohjaa oppimiselle koko elämän jatkuvana prosessina. Taidevuosi oppivelvolliselle on vuoden mittainen ohjelma, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden uppoutua taiteen tekemiseen, kehittää luovia taitojaan ja löytää oma ilmaisumuotonsa. Oppivelvollisille suunnatun koulutuksen tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea nuorta elämän suunnittelussa. Se voi toimia erinomaisena välivaiheena ennen varsinaiseen opiskeluun siirtymistä tai vaihtoehtoisena polkuna niille, jotka eivät vielä ole varmoja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Taidevuosi voi olla monimuotoinen kokemus, joka yhdistää erilaisia taiteen muotoja kuten kuvataide, valokuvaus, animaatio ja sarjakuvataide. Se voi tarjota nuorille mahdollisuuden tutkia itseään ja ympäröivää maailmaa uusin silmin, löytää samanhenkisiä ystäviä sekä kehittää taitoja, joita voidaan soveltaa monenlaisissa tulevaisuuden ammateissa. Lisäksi se kehittää oppilaan itsenäisen elämän ja arjen taitoja sekä valmentaa tuleviin pääsykokeisiin.

On tärkeää, että oppivelvollisten koulutus tarjoaa vaihtoehtoja erilaisille oppijoille. Taidevuoden tarjoamat työkaluja mahdollistavat nuorille löytää oman polkunsa koulutuksen kentällä ja kehittää itseään monipuolisesti. Jokaisella nuorella on oikeus koulutukseen, joka vastaa hänen tarpeitaan ja kiinnostuksen kohteita.

Nuorten kannattaakin pitää mielessä kaikki mahdollisuudet, jotka ovat heidän ulottuvillaan. Olipa valinta sitten perinteinen lukio, ammatillinen koulutus tai Taidevuosi Muurlassa – tärkeintä on uskaltaa seurata omia intohimojaan ja unelmiaan.

Yhteishaku 20.2.-19.3.2024
Tutustu tästä Muurlan opiston Taidevuosi oppivelvolliselle -koulutukseen