Spitzen-katze – taiteellisia rajojaan kokeilevat kissat | kevätnäyttely

Muurlan opiston taidelinjan nuoret ovat tänä keväänä ahkeroineet upean näyttelyn Kiskon Kivimakasiinille. Kevään mittaan erilaiset kissa-aiheet ovat tupsahdelleet esiin opiskelijoiden tekemisessä ja jännityksellä olemme odottaneet mitä on syntymässä. Spitzen-Katze-näyttely kertoo tarinan rajojaan kokeilevista kissoista, töissä on käytetty eri tekniikoita. Teosten kantavana voimana on hyvinvointi ja omien mielenkiinnonkohteiden siirtäminen osaksi taidetta.

Perniönseudun lehti (10.5.2023) kävi myös haastattelemassa nuoria ennen näyttelyä. Haastettelussa nuoret nostivat tärkeitä hyvinvointiin liittyviä asioita esiin ja töillään he haluavatkin ottaa kantaa yhteiskunnallisestikin huolta herättäneeseen aiheeseen eli nuorten pahoinvoinnin lisääntymiseen. Näyttely on osa valtakunnallista Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikkoa. MHAW Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikko järjestetään jo yhdeksättä kertaa. Vuoden 2023 teemana on ”tunne tunteesi”.

Kevätnäyttelyn avajaisia viettiin lämpimässä säässä ja iloisissa tunnelmissa tiistaina 23.5.2023 nuorten läheisten ja avajaisvieraiden kanssa. Lämpimät onnittelut upeasta näyttelystä näytteilleasettajille sekä kiitos jo näyttelyssä vierailleille.

Taidenäyttely on avoinna Kiskon Kivimakasiinissa 23.5.-1.6. klo 13-16.